Adana'da Şen Camiler Projesi Başlatıldı

Adana'da milli ve manevi değerlerin yaygınlaşması, buna bağlı olarak suç oranlarının azaltılmasının hedeflendiğini Şen Camiler Projesi'nin açılışı yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Güney Adana Kalkınma Projesi kapsamında İl Müftülüğünce hazırlanan ve İl Milli Eğitim, Gençlik Hizmetleri ve Spor il müdürlükleri ile Seyhan ve Yüreğir belediyeleri, Çukurova Üniversitesi, muhtarlıklar ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle yürütülecek Şen Camiler Projesi, Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi'ndeki Ebubekir Sıddık Camisi'nde düzenlenen açılış programıyla başlatıldı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, açılışta yaptığı konuşmada, camilerin, müminleri aynı çatı altında toplayan, birleştiren, bütünleştiren, Müslümanlar arasında sevgi ve şefkati, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan kurumlar olduğunu belirtti.

Projeyle camilerin yeniden çekim merkezi haline dönüşeceğine inandığını ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:

"Planlanan etkinliklerle Güney Adana'nın artık suç ve terör olaylarıyla anılmasının önüne geçeceğiz. Camilerimizin huzur iklimini, toplumumuzun tüm kesimlerine hissettireceğiz. Sokakta zamanlarını geçiren gençlerimizi, sokaktan camiye çekecek faaliyetlerle onların olumsuz fiillerden uzaklaşmasını sağlayacağız. Gençlerimizde milli ve manevi değerlerimiz konusunda farkındalık oluşturup onları ödüllendireceğiz. Şehrin güneyinde yer alan camilerle kuzeyindeki camiler arasında ziyaretler tertipleyerek kardeşlik köprüleri kuracağız ve nihayetinde camilerimizi renklendirecek, güzelleştireceğiz. Bu sayede bölgede gülen gözlere, mutlu ailelere ve güven içerisinde yaşayan bir topluma hep birlikte şahit olacağız."

İl Müftü Vekili Celalettin Altunkaya ise bu proje ile Güney Adana bölgesinde milli ve manevi değerlerin yaygınlaşması, buna bağlı olarak da suç oranlarının azaltılmasının hedeflendiğini vurguladı.

Programa, Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Seyhan İlçe Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu ile proje paydaşları kurum ve kuruluşların temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA