1961'De CHP'ye Karşı Adalet Partisini Kuran Eski Başkan CHP'ye Katıldı

Aydın’ın Karacasu ilçesinde Demokrat Parti, Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisinde ilçe başkanlıkları görevini yürüten ve farklı dönemlerde bu partilerden belediye başkanı seçilen Yıldız Nadir Ünlü, 87 yaşında CHP üyesi oldu.

1961'De CHP'ye Karşı Adalet Partisini Kuran Eski Başkan CHP'ye Katıldı
Farklı dönemlerde toplam 20 yıl sürdürdüğü Belediye Başkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra kendisini bir tek CHP’nin hatırladığını ve bu yüzden böyle bir karar aldığını ifade eden Ünlü, bu kararında ülkenin içinde bulunduğu siyasi durumun da etkili olduğunu dile getirdi. Yeni CHP’li Ünlü, “Aktif siyasetten ayrılalı 25 sene oldu. Yüzlerce eserim var bu ilçede ama bu süre zarfında tek teşekkür eden CHP’li iki belediye oldu. Karacasu Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi vefa duygusuyla yaklaştı. Ben de böyle bir karar aldım. Ben Atatürkçü bir insanım. Bakalım eğer CHP’nin de hatalı hareketleri olursa oradan da ayrılırım” ifadelerini kullandı.

Ünlü’nün CHP üyesi olduğu rozet takma töreninde CHP Milletvekili Metin Lüfti Baydar’ın yanı sıra Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı hazır bulundu.
Kaynak: İHA