1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali

İçel Büyükşehir Belediyesince düzenlenen "1. İçel Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali", çeşitli etkinliklerle devam etti.



Belediyeden yapılan açıklamaya göre, festivalin dördüncü günü, İçel Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen programla başladı.

Konser ve dans gösterilerinin sunulduğu etkinlikte keyifli anlar yaşandı. Festivale katılan sanatçılar şarkı söylerken, engelli bireyler sanatçılara eşlik etti. 15 yaşındaki Rus Danil Pluzhnikov'un bestelediği eserlerle devam eden program, Türk ve dünya dans formlarını ve geleneklerini yaşatan ve işitme engelli sanatçıların da yer aldığı Deaf Dance Academy'nin sergilediği "Düğünün Galası" gösterisiyle sürdü.

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, festivalin bir alışveriş merkezinde düzenlenen etkinliğine katılarak, tekerlekli sandalye üzerinde dans eden engelli bireylere eşlik edip dans etti.

İzmir'den festivale katılan down sendromlu fotoğrafçı Can Ayan ile Kosovalı görme engelli Yıllka Berisha'nın fotoğraf ve resim sergisi ilgi gördü.

Festivalde ABD'li Mark Goffeney, şarkı söyleyip iki kolu olmadan çaldığı enstürümanlarla izleyenleri büyüledi.

Kaynak: AA