Zonguldak'tan Kısa Kısa

Zonguldak'ta "19 Ekim Muhtarlar Günü" kutlanacak.

Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muhtarlar Günü'nün kentte çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyledi.

Tüm muhtarları törene beklediklerini belirten Nas, "2015'te Sayın Cumhurbaşkanımız ile Gazi Meclisimizin onayıyla ve İçişleri Bakanlığımızın oluruyla 19 Ekim Muhtarlar Günü ilan edildi. Bu yıl üçüncüsünü kutlayacağımız Muhtarlar Günü'nün hazırlıklarını yapıyoruz. Şimdiden tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyorum." diye konuştu.

- "Töre cinayetlerinin dinimizde yeri yok"

Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can, töre cinayetlerinin dinimizde yeri olmadığını belirtti.

Müftü Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, töre cinayetlerinin önüne geçmek için ailedeki eğitimin artırılması, dinimizi doğru anlamaya, anlatmaya yönelik çalışmaların artırılmasının büyük önem arz ettiğini söyledi.

"Töre, günlük hayatta toplumumuz tarafından oluşturulan, bireylerin toplum içindeki davranışlarını düzenleyen alışkanlıklar, gelenekler ve göreneklerdir." diyen Can, şöyle konuştu:

"Burada töre cinayetleri, dinimizin ve kültürümüzün yanlış algılanmasından kaynaklanmaktadır. Çünkü yüce dinimiz İslam, insanı yaratılmışların en üstünü kılmış ve İsra süresinde, 'Hamdolsun ki biz insanı şerefli mükerrer bir varlık kıldık.' demiştir. Töre, Kur'an ve sünnet kaynaklı olursa, dinimiz kaynaklı olursa sıkıntı yok. Ama bunların ortaya koyduğu bu hal, bu tavır ve bu davranışın kesinlikle ne Kur'an'da yeri vardır ne de sünnette yeri vardır. Bunların yanlışlığı bizler tarafından, camilerimizin din görevlileri tarafından acilen hızlı bir şekilde tekrar anlatılması gerekiyor."

Kaynak: AA