Yılın Ahisinden Başkan Doğan'a Ziyaeret

Ahilik Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Bozkurt ile 2017 yılı Ahisi seçilen Derince ilçesinde berberlik yapan Rasim Uyan, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ı makamında ziyaret ettiler.

Yılın Ahisinden Başkan Doğan'a Ziyaeret
Çeşitli konularda karşılıklı görüş alış verişinde bulunulun ziyarette Ahilik Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Bozkurt ve Rasim Uyan, Başkan Doğan’a esnaflara verdiği destek için teşekkür ettiler.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ziyarette yaptığı konuşmada, “Biz meslek odalarımızla çok yakın ilişkiler kuran bir belediyeyiz. Birlikte birçok başarılı çalışmaya imza attık. Mahalle berberlerini, mahalle terzisi, mahalle bakkalı kavramlarını önemsiyorum. Onları sadece bir esnaf değil, sosyal anlamda da bulundukları yerlerin bir mihenk taşları olarak görüyorum. Ahilik kavramı bizim atalarımızdan gelen çok önemli bir kavramdır. Ahi dürüsttür, insancıldır, adaletlidir ve değerlerine sahip çıkandır. Ahi olmak kolay değildir. Bu kavram, bu anlayış toplumun her kesimine yararına olan bir anlayıştır” dedi.



Ahilik Derneği Başkanı Bozkurt ise konuşmasında, “Belediye Başkanımıza Ahilik kutlamalarına ve ahilik derneğimize verdiği destekler için teşekkür etmek istedik. Rasim kardeşimiz 60 bin esnaf içinden yılın ahisi seçildi. Mesleğindeki başarısının yanı sıra sosyal projeleriyle de ön plana çıktı. Kitap okumayı teşvik etmek, pillerin geri dönüşümünü sağlamak, jiletlerin geri dönüşümünün sağlanması gibi projelerde verdiği fikirlerle herkese örnek olmaktadır” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA