Yazar Uzun'un 'Küresel Direnişçiler' Adlı Kitabı Çıktı

Gazeteci yazar Mustafa Uzun'un "Küresel Direnişçiler" adlı kitabı çıktı.

Dünyanın birçok bölgesini gezip çeşitli röportajlar yapan Uzun'un 232 sayfalık kitabında, ilk insan Hazreti Adem'den günümüze kadar Müslümanlar'ın küresel direnişinden örnekler veriliyor.

Kitapta hayatı, mücadelesi anlatılan direniş önderleri arasında, Hamas Lideri Halid Meşal, Keşmir Devleti'nin Kurucu Devlet Başkanı ve ilk Cumhurbaşkanı Serdar Osman Ali Han, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Yusuf El Kardavi, Nahda Hareketi Genel Başkanı Raşid Gannuşi, Dünya Müslüman Örgütleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Tahhan bulunuyor.

Kitapseverlerle buluşan kitabın önsözünde, dünyanın neresinde bir Müslüman'ın ayağına diken batsa onu hissetmekle mesul olan Müslümanlar'ın küresel düşünecekleri, küresel dertleri olacağı, küresel ölçekli direniş hatları oluşturacakları kaydedilerek, küresel direnişler çağında oldukları belirtiliyor.

- "Avrupa'nın göbeğinden, Gazze sokaklarına'' küresel direnişçiler

Batı medeniyetinin son demlerini yaşadığı, İslam'ın ise direndiğine yer verilen kitabın önsözünde, şunlar yer alıyor:

"İslam bir hayat nizamı, bir büyük sistem öneriyor aleme. Bu durum direnişin de temelini oluşturuyor. Dünyanın farklı coğrafyalarında hep beraber direniyoruz. Bazen kantarın topuzunu kaçırıyoruz, bazen haddi aşıyoruz, bazen feci yenilgiler de alıyoruz. Ancak direniyoruz. Kora kor direniyoruz, mücadele ediyoruz, koy vermiyoruz, boş vermiyoruz. İşte bu direniş erleri ile uzun süredir görüşmeye, konuşmaya, kucaklaşmaya çalışıyorum. Avrupa'nın göbeğinde görüştüğüm direnişçiler de oldu, Afrika'nın içlerinde, Gazze'nin sokaklarında, Moro'nun dağlarında, Patani'nin ormanlarında da kucaklaştığım liderler oldu. Tarihe düşülen kayıtlar bu kitapta."

Kaynak: AA