Veysel Baba Sanat Evi, Guinness Rekorlar Kitabı'na Girmeye Hazırlanıyor

Londra’da bulunan Veysel Baba Sanat Evi, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hazırlanıyor.

Londra’da içerisinde 8 bin 966 adet art print, resim, çeşitli koleksiyonlar ve antik objeler içeren sanat eserlerinin yer aldığı Veysel Baba Sanat Evi, Guinness Rekorlar Kitabı için son hazırlıklarını tamamladı. Londra’nın Hackney bölgesindeki evini sanat evine çeviren Veysel Yıldırım, ziyaretçi akınına uğruyor. Yıldırım, evinde bulunan 8 bin 966 adet birbirinden farklı eserle Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi hedeflediğini belirtti.

Asıl mesleği ressam ve koleksiyoncu olan Veysel Yıldırım’ın yeni projesi ise dikkat çekiyor.

Uzun yıllardır sanatsal objeleri biriktirdiğini aktaran Veysel Yıldırım, “Burayı sanat evine çevirmeye karar verdim. Sanatsal içerikli resim ve objelerle duvarlar dolu bir hale geldi. Önümüzdeki haftalarda Guinness Rekorlar Kitabı’na başvurmayı düşünüyorum” dedi.

Resimlerle birlikte yaşadığını belirten Veysel Yıldırım, “Resimleri seviyorum. Sanatsal çalışmaları seviyorum. Duvarlarda boşluk kalsın istemiyorum. Bir boşluk gördüğümde oraya mutlaka bir resim, bir art print eklemeliyim diye düşünüyorum. Hayatımı dolu dolu yaşıyorum. Çok mutluyum” dedi.

Objelerin simetrik durmasına da önem verdiğini aktaran Yıldırım, “Simetrik benim esas alışkanlıklarımdan birisi. Aileden gelme bir alışkanlık. Simetrik yaşamayı seviyorum. Çeşitli zaman dilimlerinde eskiden bir sürü insan geliyordu. Milletvekilleri, sanatsal dostlar evimi ziyarete geliyordu. Özellikle çocuklu ailelerin gelip görmesini istiyorum. Çocuklarda sanata karşı bir ilgi, heves uyanmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA