Üç Yarış Birden Yapıldı

Adıyaman’da 9-15 Ekim Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında bisiklet, yüzme ve kürek yarışmaları düzenlendi.

Üç Yarış Birden Yapıldı
Gençlik Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünün faaliyet programı çerçevesinde 9-15 Ekim Amatör Spor Haftası nedeniyle Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından 30 farklı spor branşında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Adıyaman Gençlik merkezi önünden başlayan bisiklet yarışı Atatürk Barajı kıyısındaki Gazihandede tesislerinde son buldu. Bisiklet sporunun ardından, yüzme yarışları düzenlendi.

Sporcular baraj göletinde 2 kilometrelik alanda yüzdü.

Yüzme yarışmalarının sonrasında çiftli ve tekli kürek yarışları düzenlendi.

Kürekçiler dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Fikret Keleş’in de katıldığı yarışmaların sonunda sporculara sertifika verildi.

Fikret Keleş yarışmalar sonrasında yaptığı açıklamada, “Gençlik Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünün faaliyet programı çerçevesinde 9-15 Ekim Amatör Spor Haftasını 30 spor branşında farklı etkinlikler yapıyoruz. Bu süre içerisinde yaygın sporların yanı sıra su sporlarıyla ilgili etkinlikte yapıyoruz. Bisiklet sporcularımız merkezden Gazihandede mevkiine kadar geldiler. Burada yüzücülerimiz Atatürk Barajında yüzdü. Daha sonra kürek sporcularımız kürek çekti. Bunu yaparken amacımız ilimizdeki spor branşlarının farkındalığını arttırmak ve sporu yaygınlaştırmaktır. Spora yetenekli olan bütün gençlerimizi spora kanalize etmek istiyoruz. Hafta boyunca düzenlediğimiz spor aktivitelerimize katılan geçlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Keleş ayrıca, “Bu gün ayrıca atıcılık müsabakaları düzenlendi.

Atıcılık Federasyonu tarafından Cumhuriyet Bölge Skeet Kupası yarışmaları düzenlendi.

Bursa, Konya ve Adıyaman olmak üzere 3 ilde bölgesel yarışmaları düzenlendi.

Farklı illerden 30 yarışmacı katıldı.

29 Ekim’de yapılacak olan final müsabakalarının ön yarışmalarıydı” dedi.

Gazihandede tesislerindeki kürek yarışlarında Kürek Federasyonu Temsilcisi Ferit Binzet’te hazır bulundu.
Kaynak: İHA