Türkiye Ve Rusya Ombudsmanları Zirvesi'ne Doğru

Zirvede, Antalya'da yaşayan 100 bin civarındaki Rus ile Rusya'da yaşayan Türk vatandaşlarının kamu idareleriyle yaşadıkları sorunlar değerlendirilecek.

Antalya'da düzenlenecek "Türkiye ve Rusya Ombudsmanları Zirvesi"nde, kentte yaşayan 100 bin civarındaki Rus ile Rusya'da yaşayan Türk vatandaşlarının kamu idareleriyle yaşadıkları sorunlar ele alınacak.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ile Rusya Federasyonu İnsan Hakları Yüksek Komiseri Tatiana Moskalkova, pazartesi günü Antalya'da düzenlenecek zirvede bir araya gelecek.

Türkiye ve Rusya Ombudsmanları Zirvesi"nde, Antalya'da yaşayan 100 bin civarındaki Rus ile Rusya'da yaşayan Türk vatandaşlarının kamu idareleriyle yaşadıkları sorunların çözümünü kolaylaştırmak ve iki kurum arasındaki iş birliğinin artırılması için görüşmeler gerçekleştirilecek.

Avrasya Ombudsmanlar Birliği'nin çalışmalarının da gözden geçirileceği zirvede, Kamu Denetçiliği Kurumu ile farklı ülkelerin ombudsmanlık kurumları arasında imzalanan iş birliği anlaşmaları kapsamında yapılacak etkinlikler konuşulacak.

Zirvede, Türkiye'ye 2018 yılında gelmesi beklenen Rus turist sayısının daha da artırılması konusunda görüş alışverişinde bulunulacak.

Çalıştay kapsamında, Kamu Başdenetçisi Malkoç ile Rusya Federasyonu İnsan Hakları Yüksek Komiseri Moskalkova, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ziyaret edecek.

Bu arada, farklı ülkelerle imzalanan protokoller ile kurumlar arasında karşılıklı çalışma ziyaretleri, eğitimler ile çalıştayların düzenlemesi, taraflar arasında tecrübe paylaşımı amacıyla ilgili belgelerin, önemli yayınların paylaşılması, yeni program ve projelerin geliştirilmesi hedefleniyor.
Kaynak: AA