Türkiye'nin Limonunun Yüzde 70'İni Üreten Erdemli'de 'Limonata Festivali'

İçel’in Erdemli Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan "Limonata Festivali" yarın yapılacak. Türkiye’nin yüzde 70 limonunu üreten Erdemli’de yapılacak festivalin tanıtımı amacıyla bugün Forum İçel Alışveriş Merkezi’nde ücretsiz limonata dağıtımı yapıldı. Festival kapsamında 6 ton limondan elde edilecek olan limonata vatandaşlara dağıtılacak.

Türkiye'nin Limonunun Yüzde 70'İni Üreten Erdemli'de 'Limonata Festivali'
Erdemli Belediyesi bu yıl ilk kez ilçede "Limonata Festivali" düzenleyecek. Türkiye’nin en önemli limon üretim merkezi olan ve ülkenin yüzde 70 limonunu üreten Erdemli ilçesinde ilk kez düzenlenecek olan festivalde 6 ton limon sıkılacak. Yarın yapılacak festivalin tanıtımı ve farkındalık oluşturmak amacıyla bugün Forum İçel Alışveriş Merkezi’nde limonata dağıtımı yapıldı. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da taze sıkılmış limondan elde edilen limonataları tek tek vatandaşlara dağıtarak, yarın yapılacak festivale davet etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Tollu, limonun şehrinin Erdemli olduğunu belirterek, "Çünkü ülkemizde üretilen limonun yüzde 70’i Erdemlimizde üretilmekte. Hem Erdemli ekonomisinde hem de ülke ekonomisinde ciddi bir payın limona ait olduğu bir gerçek. Erdemlimizin ekmeği, aşı, yani insanların yegane geçim kaynağı limon. Biz de bu yüzden limona bir dikkat çekmek amacıyla festival yapmak istedik. Limonun hem ülke ekonomisine olan katkısını hem de vatandaşımızın refah düzeyinin artmasında, ekmek kapısı olan bu işin herkes tarafından bilinmesi istedik. Limonun zaten faydalarını gerçekten saymakla bitiremeyiz. Birçok faydası var. İnşallah ilerleyen süreçte bunu daha da taçlandırarak limonu çok ciddi ekonomik değer olduğunu, ülke ekonomisinde özellikle döviz kazanmasına büyük katkı sağladığını inşallah yetkililere göstereceğiz. Bu düşünceden hareketle böyle bir etkinlik düzenliyoruz. Etkinliğin hayır olmasını diliyorum" dedi.

Yarın Erdemli’de yapılacak festivale herkesi davet eden Tollu, "Vatandaşların ilgisinin iyi olacağını düşünüyorum. Erdemli zaten bir limon şehri. Limonla ilgisi olmayan Erdemli’de vatandaşımız hemen hemen yok gibi. Çünkü herkes limon üretmese bile dolaylı olarak limonla bir bağı olduğu kesin. Dolayısıyla Erdemlimizde insanlarımızın çok ciddi bir katılım sağlayacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA