Türkiye Drone Şampiyonası Hatay'da Başladı

Türkiye Drone Şampiyonası, Drone Yarışçıları Spor Kulübü Derneği işbirliği ile Arsuz Kaymakamlığı ve Arsuz Belediyesi ev sahipliğinde, 14-15 Ekim 2. etap yarışması bugün Hatay’ın Arsuz ilçesinde başladı.

Türkiye Drone Şampiyonası Hatay'da Başladı
Arsuz Gençlik Kampı’nda düzenlenen şampiyonaya Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Arsuz İlçe Jandarma Komutanlığı Vekili Tahir Şensoy, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasiler, bölgenin iş adamları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Drone Yarışçıları Spor Kulübü Derneği Başkanı Sait Göksel Kervancı, Türkiye Drone Şampiyonası’nın ilkini İstanbul Caddebostan sahilinde gerçekleştirdiklerini, ikinci ayağına ise bugün Arsuz’da başladıklarını söyledi.



Drone’ların 190 kilometre hıza kadar çıktıklarını söyleyen Kervancı, bu sporda yaş sınırı bulunmadığını ifade ederek, “Farklı illerden gelen 40 sporcumuz dereceye girmek için bugün yarışacak. Lig usulüne göre etaplarda puanlama yapılıyor. Dört etap sonunda alacakları puanlar ile sıralamaları belli olacak. Bu sporda yaş sınırımız yok, 9 yaşında lisanlı kardeşimiz ve 40 yaşında ağabeylerimiz var” dedi.

Kervancı, turnuva sonunda Türkiye Hava Sporları Federasyonu talimatlarına göre dereceye girenlerin milli sporcu olarak, yurt dışında yapılacak olan drone yarışmalarında Türkiye’yi temsil edeceğini belirtti.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ise Arsuz’un önündeki sezonlarının çok canlı geçeceğini ifade ederek, bu tür organizasyonların artacağını ve şehrin daha aktif bir yapıya dönüşeceğini söyledi.

Kaymakam Sarı, şampiyonayı önemsediklerini, droneların çok yakın gelecekte önemli bir ihtiyaca ve araca dönüşeceğini belirtti.

Türkiye’de resmi olarak ilk defa gerçekleştirilen Türkiye Drone Şampiyonası’nın Arsuz’da yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz’u festivaller kenti yapma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.



3+1 etaptan oluşan yarışmaların ilk etabı İstanbul Caddebostan’da yapılırken, 2. etabı ise bugün Arsuz’da başlarken, şampiyonanın ilk gününde pilotlar sıralama turları yaptı.

Yarışmacılar, özel olarak hazırlanan parkurda hız ve manevra kabiliyeti yüksek cihazları ile hünerlerini sergiledi.

İki gün sürecek olan şampiyona yarın yapılacak final karşılaşmalarıyla sona erecek.
Kaynak: İHA