Trabzon'daki Turizm Büroları 5 Dilde Hizmet Veriyor

Trabzon'da Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü bünyesinde beş noktada kurulan 'turizm danışma büroları'na yılın 9 aylık döneminde 169 bin 455 yerli ve yabancı turist müracaat etti İl genelinde bulunan ve 30 kişinin çalıştığı danışma bürolarında Türkçe dışında Arapça, İngilizce, Rusça ve Almanca hizmet veriliyor İl Kültür ve Turizm Müdürü Ayvazoğlu: 'Kentimizdeki beş noktada kurulu turizm danışma bürolarından yerli turistlerin yanı sıra en çok Körfez ülkelerden gelen turistler yararlandı'.

Trabzon'da 2017'nin 9 aylık döneminde, Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve Arapça, İngilizce, Rusça ve Almanca dillerinde de hizmet veren "turizm danışma bürolarından" 169 bin 455 yerli ve yabancı turist yararlandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kentte beş noktada bulunan turizm danışma bürolarından yılın 9 aylık döneminde 104 bin 408'i yerli, 65 bin 47'si yabancı olmak üzere 169 bin 455 turiste hizmet verdi.

Turizm danışma bürolarında görev yapan 30 kişi, yabancı turistlere Arapça, İngilizce, Rusça ve Almanca hizmet veriyor. Bürolarda ayrıca turistlerin gidecekleri yerin uzaklığından konaklayıp, yemek yiyecekleri mekanlara kadar bilgi veriliyor.

Trabzon'da da bu hizmetlerden yararlanan turistler, Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı'nda bulunan büro başta olmak üzere, havalimanı dış hatlar masa ve büro, havalimanı iç hatlar, meydan ve Uzungöl'deki bürolardan yararlandı.

En çok müracaat edilen ise 97 bin 839'u yerli, 40 bin 96'sı yabancı olmak üzere 137 bin 935 kişinin yararlandığı Sümela Manastırı'ndaki büro oldu.

- "Trabzon yılın 9 ayında turistlerin gözdesi oldu"

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'un doğal güzelliklerinin yanı sıra tarih, deniz ve yayla turizmine yönelik de pek çok alternatif sunduğunu söyledi.

Trabzon'u doğası, tarihi ve kültürel yapısının yanı sıra sportif aktivite imkanlarıyla da her yıl çok sayıda kişinin ziyaret ettiğini dile getiren Ayvazoğlu, kentin yılın 9 ayında turistlerin gözdesi olduğunu ifade etti.

Ayvazoğlu, turizm sezonunun oldukça iyi geçtiğine dikkati çekerek, son yıllarda Körfez ve Kuzey Afrika ülkelerinden gelen turistlerle yoğun bir dönem geçirildiğini anlattı.

Turizme dönük yapılan çalışmaların önemine de dikkati çeken Ayvazoğlu, "Tanıtım çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda da turizm potansiyelimizin ilerleyen yıllarda daha da artacağına inanıyoruz. İlimize gelen turistlerimizin memnuniyeti de bizler için önemli. Bu kapsamda da yürütülen önemli çalışmalarımız var." diye konuştu.

- "Amacımız memnuniyet oranını artırmak"

Turizm potansiyeli açısından turizm danışma bürolarının da ön plana çıktığını belirten Ayvazoğlu, şöyle devam etti:

"İlimize gelen yerli ve yabancı turistler, turizm danışma bürolarımıza müracaat ederek, istedikleri her türlü bilgiye rahatlıkla ulaşabiliyor. Şu ana kadar kentimizdeki beş noktada kurulu turizm danışma bürolarından, yerli turistlerin yanı sıra en çok Körfez ülkelerden gelen turistler yararlandı. Turistlerimizin ilimizden memnun ayrıldıklarını görmek de bizleri mutlu ediyor. Amacımız gelen turistlerimizin memnuniyet oranını artırarak, gelecek yılın turizm potansiyelini daha da ileri seviyelere getirebilmek."

Ayvazoğlu, turizme dönük çalışmalara hız verdiklerini de ifade ederek, "Misafirlerimizin artan ilgisi bizi turizm destinasyonlarını, yatak kapasitelerini ve alternatif turizm seçeneklerini artırma noktasında tetikliyor. Bu yöndeki çalışmalarımıza da hız verdik." dedi.

Kaynak: AA