'Tırmanış Ve Doğa Sporları Şenliği'

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Dağcılık Federasyonu iş birliğinde düzenlenen şenlik kapsamında 'Ulusal Tırmanış Yarışması' gerçekleştirildi Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Başar:'Bu sene ulusal kapsamda yaptığımız tırmanışı, gelecek yıl yabancı sporcuların da katılımıyla uluslararası yapmayı planlıyoruz'.

Trabzon'da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Dağcılık Federasyonu iş birliğinde "Tırmanış ve Doğa Sporları Şenliği" organize edildi.

Düzköy Belediyesinin katkılarıyla gerçekleştirilen şenliğe katılan dağcılar, Düzköy ilçesindeki Gençlik ve Spor Bakanlığına ait Düzköy Doğa Kampı'nda bir araya geldi.

Katılımcılar, buradan şenlik kapsamında düzenlenen "Ulusal Tırmanış Yarışması"nın gerçekleştirileceği ilçeye bağlı Doğankaya Mahallesi'ndeki Şahinkaya mevkisine hareket etti.

Hazırlıklarını tamamlayan 30 sporcu, gruplar halinde Şahinkaya'ya tırmandı.

- Başar: "Tanıtım açısından bu faaliyet çok önemli"

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şahinkaya'nın kaya yapısının çok farklı olduğunu belirterek, o nedenle bu bölgeyi yaygın olarak kullanmaya çalıştıklarını söyledi.

Bölgenin tanıtımı açısından Şahinkaya'nın önemli olduğuna dikkati çeken Başar, şöyle devam etti:

"Tanıtım açısından bu faaliyet çok önemli. Bu kapsamda Trabzon Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Düzköy Kaymakamlığı ile Düzköy Belediyesi iş birliğinde bir çalışmamız olacak. Bu sene ulusal kapsamda yaptığımız tırmanışı, gelecek yıl yabancı sporcuların da katılımıyla uluslararası yapmayı planlıyoruz. Bu etkinlik, ilçenin tanıtımı açısından da son derece önemli."

- Çelik: "Etkinliği ilerletmeyi planlıyoruz"

Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik ise Şahinkaya'daki rotaların yaklaşık 15 yıl önce bir İngiliz dağcı tarafından keşfedildiğini vurguladı.

Şahinkaya'ya dağcıların yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Çelik, şunları kaydetti:

"Biz de bu ilgiyi görünce, dağcılık sporunu ilçemizde geliştirmek adına Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar'la iş birliği yaptık ve böyle bir etkinliğe vesile olduk. Bizden yolla ilgili talepleri oldu. Bu kapsamda patika yolu düzenledik. Elimizden geldiğince destek verdik ve bu etkinliği seneye daha da geliştirerek, ilerletmeyi planlıyoruz."

Kaynak: AA