Tarık Akan Parkı'nda Çalışmalar Tamamlandı

Muratpaşa Belediyesi, Türk sinemasının ünlü aktörlerinden Tarık Akan'ın isminin yaşatılacağı parktaki çalışmaları tamamladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Antalya Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin yan tarafında, Hababam Sınıfı, Mavi Boncuk, Sev Kardeşim gibi Yeşilçam klasiklerinin yanı sıra "Yol" ve "Sürü" gibi politik filmleriyle sinemanın unutulmazları arasında yer alan ünlü oyuncu Akan'ın adı parkta yaşatılacak.

Antalya Uluslararası Film Festivali'nde 7 kez "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazanan Tarık Akan'ın adının verildiği parkta çalışmalarda sona gelindi.

Muratpaşa Belediyesi, 16 Eylül 2016'da 66 yaşında hayata veda eden sanatçının adını taşıyacak park için eskiden kağıt toplayıcılarının depo olarak kullandığı 9 bin metrekarelik alanı yeniden düzenledi.

Çalışmalar kapsamında, özel bir bitki peyzajıyla çim tepeciklerinden oluşan seyir terasları oluşturuldu.

Antalya'nın ilk kare kodlu parkı olan Tarık Akan Parkı'nda, oyuncunun Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 7 kez "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazandığı filmleriyle unutulmaz filmlerinden sahneler akıllı telefonlar üzerinden de izlenebilecek.

Kaynak: AA