Samsun'dan Kısa Kısa

Samsun Valisi Osman Kaymak, 19 Mayıs Stadyumu'nda Amatör Spor Haftası dolayısıyla düzenlenen spor malzemesi dağıtım törenine katıldı.

Kaymak, burada yaptığı konuşmada, Samsun'da son yıllarda spor altyapısına büyük yatırım yapıldığını söyledi.

Özellikle İşitme Engelliler Olimpiyatları için Samsun'da çok sayıda spor tesisi yapıldığını belirten Kaymak, Gençlik ve Spor Bakanı'nın Samsun milletvekili olmasının kent için büyük bir şans olduğunu dile getirdi.

Kulüp yöneticilerine seslenen Kaymak, "Lütfen bu tesisleri en iyi şekilde kullanalım. Sayın Spor Bakanımız, spor tesisleri, kapalı spor salonları, yüzme havuzları, atletizm, okçuluk, bowling ve güreş salonlarını kullanmamızı istiyor. Buraların boş kalmasını istemiyor. Samsun'u gelecek yıllara taşıyacak milli sporcular yetiştirelim." dedi.

Konuşmaların ardından Kaymak, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen malzemelerin amatör spor kulüplerine dağıtımını yaparak, kulüplere başarı diledi.

Törene, Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Şener Aydın ile sporcular katıldı.

- Kültür mantarı tüketme tavsiyesi

Ladik Devlet Hastanesi Başhekimi Birol Binbir, vatandaşlara doğada yetişen mantar yerine kültür mantarı tüketmelerini önerdi.

Binbir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zehirli mantarın rengine, türüne ve yapısına bakarak zararsız mantarlardan ayırt etmenin mümkün olmadığını söyledi.

Doğada 300'e yakın mantar türü bulunduğuna dikkati çeken Binbir, "İlçemiz yoğun yağış alması sebebiyle mantarların yoğun olarak bulunduğu bir yerdir. Mantarların zehirli veya zehirsiz olduğuna bakarak karar vermek mümkün değil. Halk arasında 'şununla birlikte pişirilirse veya şununla birlikte yenirse zehirli olmaz' gibi bir görüş gerçeği yansıtmamaktadır." dedi.

Hastanelerine de mantar zehirlenmeleriyle ilgili başvuru geldiğini belirten Binbir, "Halkımıza doğada toplanan mantar yerine kültür mantarı tüketmelerini sağlık ve can güvenliği açısından öneriyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA