'Özgün Hat' Sergisi Açıldı

Gülnihal Gül Mamat koordinatörlüğünde yürütülen Hat Atölyesi'nin yeni dönemi, 'Özgün Hat' sergisiyle başladı.

Hat Atölyesi'nin yeni dönemi, "Özgün Hat" sergisiyle başladı.

Ensar Vakfı'nın organizasyonuyla gerçekleşen, Gülnihal Gül Mamat koordinatörlüğünde yürütülen Hat Atölyesi'nin İstanbul Tasarım Merkezi'nde açılan sergisinde, Kur'an-ı Kerim'in yazı tarzı, İslam'ın ilk yazı çeşidi olarak tanımlanan "Kûfi yazı"nın temel kaideleri, imla kuralları, kompozisyon, tasarım ve uygulaması neticesinde varolan özgün hat tasarımları yer alıyor.

Atölye bünyesindeki 59 eserin sanatseverlere sunulduğu serginin açışında konuşan hattat Doç. Dr. Fatih Özkafa, sergide, özgün hat çalışmalarından önemli örneklerin görülebileceğini belirterek, "İstanbul Tasarım Merkezi, kurulduğundan bu yana sanat ve klasik sanatlarımız adına çok önemli hizmetleri hayata geçiriyor." dedi.

Özkafa, merkez bünyesinde kurulan atölyelerde, değerli öğrencilerin yetiştiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Uzman hoca kadrosuyla yetişen öğrencilerimiz, çok güzel faaliyetler yapıyor. Bugün açılan sergide de, hat sanatının günümüze ait güzel ve farklı yorumlarını bir arada görme imkanı yakalayacağız. Özgün hatla ilgili neler yapılıyor ve neler yapılabilir, özgün hat çalışmalarının üretilmesi için ne gibi çalışmalar gerekiyor gibi soruların cevaplarını aradıktan sonra bu sergiyi açıyor olmak bence önemli. Böyle çalışmaların artması gerekiyor, serginin konuyla ilgili, klasik veya özgün konsept paneller, konferanslar düzenleyerek bu işin felsefi alt yapısının oluşturulması ve bir tartışma ortamının ortaya çıkarılması gerekiyor. Bu sanata gönül veren ve yeni yetişenler için bu gibi çalışmaların önemli olduğunu düşünüyorum."

Sergi, 28 Ekim'e kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
Kaynak: AA