Nazım Hikmet Kuvayi Milliye Tam Not Aldı

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Biga Kent Konseyi ve Biga Eğitim Kültür ve Sanat Derneği ortaklığında ve Biga Belediyesi’nin destekleriyle Kuvayi Milliye Destanı sahne aldı. Biga üretimi ve Bigalıların destekleriyle ortaya çıkan oyun, bu şekliyle ilk kez seyirci karşısına çıktı ve tiyatroseverlerden de tam not aldı.

Nazım Hikmet Kuvayi Milliye Tam Not Aldı
Nazım Hikmet’in Kuvayi Milliye Destanı’ndan Murat Gülcen’in uyarlayıp yönettiği oyunun müziklerini Özgür Barış Çakıroğlu besteledi. Kostüm tasarım ve dikimini Rafet Bayram Elkasoviç’in hazırladığı oyunun görsel iletişim danışmanlığını ise Ressam Salim Savaşça üstlendi. ’Nazım Hikmet Kuvayi Milliye’ adlı oyun, Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi sahnesinde tiyatroseverlerle buluşurken tüm salon kısa sürede doldu.

Oyuncuların ayakta alkışlandığı oyunun sonunda sahneye çıkan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, "Bu akşam bugüne kadar yapılan etkinliklerimizin en farklısını, en gerçek etkinliğimizi burada gerçekleştirdik. Atatürk Kültür Merkezi artık kendi meyvelerini vermeye başladı.

Biga’nın kültür ve sanat alanındaki değişim ve gelişim işte buradan başlıyor ve kalıcı hale gelmesi için ilk adımlar atılmış oluyor" dedi.

Kaynak: İHA