Meme Kanserine Karşı Farkındalık Yürüyüşü Açıklaması 'Hayat Meme Kanserine Yenilmesin'

Samsun’da meme kanserine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla “Hayat Meme Kanserine Yenilmesin” sloganlı bir yürüyüş düzenlendi.

Meme Kanserine Karşı Farkındalık Yürüyüşü Açıklaması 'Hayat Meme Kanserine Yenilmesin'
Liv Hospital Samsun tarafından Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı etkinlikleri kapsamında meme kanserine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla bir yürüyüş yapıldı. Düzenlenen yürüyüşte hastane çalışanları ve aileleri, Kavak Dernekler Federasyonu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Bayan Voleybol Takımı, Samsunlu anneler ve bir çocuk yuvası yer aldı.

Atakum ilçe sahili Adnan Menderes Bulvarı’nda düzenlenen yürüyüşte katılanlar, "Korkma farkında ol!”, “Kontrolünü erteleme!”, “Kanserden değil, geç kalmadan kork!”, “Hayatı ertelememeli" şeklinde yazılı, pankartlar, dövizler, balonlar ve giydikleri tişörtlerle vatandaşlara meme kanserine karşı duyarlılık çağrısı yaptılar. Katılımcılar, meme hastalıklarına dikkat çekerek erken tanının önemini de vurguladılar.

Meme kanserinin Türkiye’de görülme sıklığının yüksek olduğuna dikkat çeken Liv Hospital Samsun Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinden Opr. Dr. Kadir Yıldırım, meme kanserinin erken tespit edildiği takdirde tedavideki başarıyla sağlıklı yaşam şansının yüksek olduğunu belirtti.



Kırbaş, Türkiye’de görülme sıklığının yüksek olduğuna dikkat çekti

Liv Hospital Samsun Hastanesi Genel Müdürü Akif Kırbaş ise, “Bizler meme kanserine karşı, bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak adına buradayız. Düzenlediğimiz bu yürüyüşle beraber, herkese ulaşmak istiyoruz. Meme kanseri bütün gelişmelere rağmen halen en çok korkulan kanser türlerinin başında gelmektedir. Bugün bizlerle beraber olan sağlık çalışanlarımıza ve katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA