Madencilerin 'Koltuklar Kirlenmesin' Diye Ayakta Yolculuk Yapması

'Koltuklar kirlenmesin' diye otobüste ayakta seyahat eden maden işçileri ile ön camı kırık telefonuyla madencilerin fotoğrafını çekerek gündeme gelmelerini sağlayan Aslı Ertürk, kendilerine hediye edilen 2 günlük kaplıca tatili için Sakarya'ya gitti.

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde, iş elbiseleriyle bindikleri otobüste "koltuklar kirlenmesin" düşüncesiyle ayakta seyahat ederek gündeme gelen madenciler ile ön camı kırık telefonuyla işçilerin fotoğrafını çeken Aslı Ertürk, Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman tarafından hediye edilen tatil için Sakarya'nın Akyazı ilçesine gitti.

İlçeye bağlı Muslu beldesinde belediye başkanlığı görevini yürüten Adıyaman'ın, duyarlılıklarından dolayı teşekkür mahiyetinde tatil hediye ettiği madenciler Gökhan Onur, Musa Uğur, Sabahattin Akkoç, Ali Aktaş, Turgay İnam, Koray Karabacak ve aileleriyle işçilerin fotoğrafını çeken Aslı Ertürk, valilik önünde bir araya geldi.

Burada bir süre sohbet eden işçiler, yolculuk öncesi hatıra fotoğrafı çektirdi.

İşçiler ve Ertürk'e yolculuk için araç tahsis eden Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin simgesi olan madencileri fotoğraflayarak gündeme gelmesini sağlayan Aslı Ertürk'e teşekkür edilmesini gerektiğini söyledi.

Madencilerin gösterdikleri davranışın gurur verici olduğunu belirten Yılmaz, "Allah hepsinden razı olsun. Madenci bir ailenin çocuğuyum. Bizler de bunları yaşadık. Lokantaya gittiğimizde gazete koyarak otururdu. Bu kardeşlerimiz de bunları bize gösterdi, bir kez daha hatırlattı." diye konuştu.

Maden işçilerinden Koray Karabacak da ekmeklerini zor şartlar altında kazandıklarını ve bundan gurur duyduklarını dile getirerek, ilk kez ailece tatile gideceklerini ve heyecanlı olduklarını kaydetti.

Aslı Ertürk ise fotoğrafı çektiği sırada aklına Soma'da "sedye kirlenmesin" düşüncesiyle çizmelerini çıkaran işçinin geldiğini ifade ederek, fotoğrafın bu kadar gündem olacağını tahmin etmediğini ve kendilerine gösterilen ilgiye minnettar olduğunu aktardı.

Maden işçileri ve Aslı Ertürk, daha sonra Başkan Yılmaz tarafından tahsis edilen araçla Sakarya'nın Akyazı ilçesine hareket etti.

Gelik beldesinde yerin metrelerce altında çalışan maden işçileri, 23 Eylül'de, TTK'ya ait başka bir iş yerine gitmek için madenci elbiseleriyle özel halk otobüsüne binmiş, otobüs boş olmasına rağmen yaklaşık 6 kilometrelik yolda "Koltuklar kirlenmesin" düşüncesiyle ayakta seyahat etmişti. Madencilerin ayakta yolculuğu, otobüsün güvenlik kamerasına da yansımıştı.
Kaynak: AA