Keşmir'de Şiddet Olayları

Hint askerleri, Cammu Keşmir'in Litter köyünde kordona aldığı bir evin çevresinde 2 direnişçiyi öldürdü Direnişçilerin öldürülmesine tepki olarak düzenlenen Hindistan karşıtı gösteride, 1 sivil hayatını kaybetti.

Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde Hint askerleri ile yerel direnişçiler arasında çıkan çatışmada 2 direnişçi yaşamını yitirdi.

Üst Düzey Emniyet Yetkilisi Münir Ahmet Han, Hint askerlerinin, Litter köyünde kordona aldıkları bir evin çevresinde 2 direnişçiyi öldürdüğünü açıkladı.

Direnişçilerin öldürülmesinin ardından Litter ve çevre köylerdeki halkın Hindistan karşıtı protesto düzenlediğini belirten Han, polisin, gösteriye tüfek ve biber gazıyla müdahale ettiğini söyledi.

Han, polis ve göstericiler arasındaki arbedede saçma isabet eden bir sivilin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını bildirdi.

Himalayalar'da Hindistan ve Pakistan arasında Müslüman nüfusun yoğun yaşadığı Keşmir, iki ülkenin İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947'den bu yana egemenlik tartışmalarına konu oluyor.

Cammu Keşmir'deki Müslüman direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsızlık ya da Pakistan'a bağlanmak için eylem yapıyor. Bölgedeki şiddet olaylarında bugüne kadar yaklaşık 70 bin kişi yaşamını yitirdi.
Kaynak: AA