Kahvehane Sahibine Kaymakamdan Plaket

Kocaali Kaymakamı Alper Balcı, ilçede 40 yıldır işlettiği kahvehanede oyun oynatmayan Sinan İlkis'e örnek davranışından dolayı plaket verdi.

Kaymakam Balcı, mahallerde yaptığı ziyaretlerde, Aktaş Mahallesi'nde 40 yıldır kahvehane işletmeciliği yapan Sinan İlkis'in iş yerinde oyun oynatmadığını öğrendi. Balcı, bunun üzerine ilçede sergilediği örnek davranışından dolayı İlkis'e plaket takdim etti.

Balcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, her gittiği mahalledeki kahvehanelerde oyun oynayanlarla karşılaştığını söyledi. Aktaş Mahallesi'ni ziyareti esnasında Sinan İlkis'in kahvehanesinde hiç sigara içirtmediği ve oyun oynamanın yasak olduğunu öğrendiğini ifade eden Balcı, "Sinan İlkis'in yıllardır bunu uygulamaya devam ettiğini öğrendim. Vatandaşlardan aldığım tepkilere göre herkes halinden memnun. Kimse bu uygulamaya zorluk çıkartmıyor. Oyun olmadığı için herkes birbiriyle sohbet ediyor, televizyon izliyor. İlkis'e prensiplerini bozmadığı için teşekkür ediyorum. Bu davranışın herkese örnek olması amacıyla iş yeri sahibine teşekkür plaketi takdim ettik." dye konuştu.

İlkis de kahvehanede bol bol sohbetin yapıldrığını ve bu durumdan müşterilerinin memnun kaldığını aktardı. Müşterilerine bu uygulamayı anlayışla karşıladıkları için teşekkür eden İlkis, "Kaymakamımıza da kahvehanemize gelip beni örnek kahvehaneci gösterdiği için teşekkür ederim. Ayrıca kaymakamımızın plaket vermesi de gurur verici ve bizim için unutulmaz bir anı olacaktır." dedi.

Kaynak: AA