Kahramanmaraş 4. Uluslararası Kitap Ve Kültür Fuarı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal: '15 Temmuz henüz daha anlatılmadı. Çünkü henüz çok taze ama 510 yıl sonra, 15 Temmuz'da verilen bu mücadelenin, şu anda Türkiye'nin ayağa kalkmak için her alanda verdiği mücadelenin destanı, hikayesi yazılacak ve bunu da kitaplara dökecek olan bu gönül, kalem ve kültür erbabı olacak. O yüzden bizim hikayemiz daha yazılmadı' 'Şu anda Recep Tayyip Erdoğan tarih yapıyor. İnşallah kalem erbabı da bu yapılan tarihi kaleme alacak'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "15 Temmuz henüz daha anlatılmadı. Çünkü henüz çok taze ama 5-10 yıl sonra, 15 Temmuz'da verilen bu mücadelenin, şu anda Türkiye'nin ayağa kalkmak için her alanda verdiği mücadelenin destanı, hikayesi yazılacak ve bunu da kitaplara dökecek olan bu gönül, kalem ve kültür erbabı olacak. O yüzden bizim hikayemiz daha yazılmadı. Şu anda Recep Tayyip Erdoğan tarih yapıyor. İnşallah kalem erbabı da bu yapılan tarihi kaleme alacak." dedi.

Ünal, Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde düzenlenen 4. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı'nın açılışında, "Bizi birbirimize benzetmeye ve bizi birbirimize benzeterek, farklılıklarımızı yok ederek adeta sıfırlayan, yok hükmüne taşıyan bir anlayışa karşı kim olduğumuzu tekrar tekrar söylememiz gerekir." ifadesini kullandı.

Bir başkası için tehdit olmayanlardan olduklarını dile getiren Ünal, "Biz Müslümanlar olarak merhametin kalbiyiz. Biz Müslümanlar olarak kalbinde iyilik duygusunu muhafaza edenleriz. Son 5 yıl içerisinde Anadolu'nun bu muhteşem topraklarının bir kez daha bir insanlık adası olduğunu ortaya koyduk." değerlendirmesinde bulundu.

Ünal, Müslümanların "ruhunu, kalbini doyuran" şeyin bilgiden ziyade eylem olduğunu vurgulayarak, Kur'an-ı Kerim'in eyleme dönüşmeyen bilgiyi kabul etmediğini vurguladı.

Gezi olayları başladığında bir şey fark ettiğine dikkati çeken Ünal, şunları söyledi:

"Herkesin dizi titrerken, içinizden birisi çelik gibi bir iradeyle kararlı bir şekilde, yüksek bir öngörüyle kalbinde zihninde en ufak bir korku ve kaygı taşımadan ne yapacağını bilerek, ufka bakıyorsa, o size ne yapıyor, sirayet ediyor. Kalbinize, ruhunuza yansıyor ama önünüzdeki adam kaygılı, korkulu ve endişeliyse bu defa onun korkusu, kaygısı ve endişesi size yansıyor. Şimdi toplumun önündeki kalem ve gönül erbabının yazıya, kelimelere döktükleri duygu sağlam bir duyguysa siz ayağa kalkıyorsunuz. Tıpkı bir tespih gibi bir araya geliyor, bir oluyorsunuz, iri oluyorsunuz, diri oluyorsunuz. Bu anlamda hem liderliğin hem de ruhaniyetin ve maneviyatın bu çerçevede çok büyük kıymeti var."

- "Bizim hikayemiz daha yazılmadı"

"Türkiye asıl bundan sonra hikayesini yazacak, asıl bundan sonra sanatın dili ile konuşacak." diyen Ünal, ülkenin artık büyük bir hikayesi olduğunu anlattı.

Ünal, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimini anımsatarak, "15 Temmuz henüz daha anlatılmadı. Çünkü henüz çok taze ama 5-10 yıl sonra, 15 Temmuz'da verilen bu mücadelenin, şu anda Türkiye'nin ayağa kalkmak için her alanda verdiği mücadelenin destanı, hikayesi yazılacak ve bunu da kitaplara dökecek olan bu gönül, kalem ve kültür erbabı olacak. O yüzden bizim hikayemiz daha yazılmadı. Şu anda Recep Tayyip Erdoğan tarih yapıyor. İnşallah kalem erbabı da bu yapılan tarihi kaleme alacak." diye konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da bireylerin okuma alışkanlığının, toplumların gelişmişlik düzeyini gösterdiğini ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Osmanlı hanedanlığı mensuplarından Osman Selahaddin Osmanoğlu ve Bosna Hersek'in milli şairi Cemalettin Latiç'in konuşmalarının ardından dualarla fuarın açılışı gerçekleştirildi.

Ünal ve beraberindekiler, daha sonra fuardaki stantları gezerek yazar ve vatandaşlarla sohbet etti.

Yerli ve yabancı 263 yayınevi, 262 şair ve yazar ile kitapsever ve sektör temsilcilerini bir araya getiren Kahramanmaraş 4. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı, 22 Ekim'e kadar açık kalacak.
Kaynak: AA