İsveç İstanbul Başkonsolosu Hyden'den İTO'ya Ziyaret

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: 'Kentimizde turizm sadece güneş ve deniz turizmiyle kısıtlı değil. Tarihi özellikleri, gastronomi kültürü, sağlık turizmi gibi daha pek çok farklı turizm alanında turistleri ağırlayabiliriz' İsveç İstanbul Başkonsolosu Hyden: 'Önümüzdeki dönemde tekstil ve inşaat başta olmak üzere çeşitli sektörlerde karşılıklı heyet ve ikili görüşme organizasyonları gerçekleştirebiliriz'

İsveç İstanbul Başkonsolosu Therese Hyden, İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti.

İTO'dan yapılan açıklamaya göre, İsveç İstanbul Başkonsolosu Therese Hyden, İsveç İzmir Fahri Konsolosu Yiğit Tatış, Ticaret Sorumlusu Sevin Yalçın ve Business Sweden Programı Danışmanı Burak Günay, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti.

Ziyarette Hyden, İzmir'de başlayan ve 1 yıl süreyle devam edecek "İsveç İzmir'de" etkinliklerine ilişkin Demirtaş'a bilgi verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Demirtaş da İzmir'de düzenlenecek olan tüm etkinlere destek vermeye hazır olduklarını belirtti. Kent turizmine dikkati çeken Demirtaş, "Kentimizde turizm sadece güneş ve deniz turizmiyle kısıtlı değil. Tarihi özellikleri, gastronomi kültürü, sağlık turizmi gibi daha pek çok farklı turizm alanında turistleri ağırlayabiliriz. Kuzey Avrupa'dan pek çok turist özellikle sağılık turizmi için geliyor. Biz de bu turizm potansiyelini daha iyi tanıtmak için odamız bünyesinde bir turizm müdürlüğü kurduk, Çin'den Fransa'ya kadar çok geniş bir yelpazede kentimizi tanıtıyoruz." ifadelerini kullandı.

İsveç'in 10 milyonluk nüfusuna karşın kişi başına milli gelirinin yaklaşık 50 bin dolar olduğuna işaret eden Demirtaş, İsveçli turistleri kentte görmek istediklerini aktardı.

Demirtaş, İsveç'teki turizm fuarlarına katılarak kenti tanıtacaklarını aktararak, bunun yanı sıra turizm temsilcileriyle de bir araya geleceklerini söyledi.

Başkonsolos Hyden ise özellikle sağlık turizmi konusunda iş birliği yapılmasını destekleyeceklerini belirterek, İsveç'te de Türk turistleri ağırlamak istediklerini ifade etti.

İzmir'de bazı İsveç firmalarının faaliyet gösterdiğini bunlara yenilerinin eklenmesi için çalıştıklarını belirten Hyden, "Business Sweden isimli karşılıklı iş birliğini ticareti arttırmayı hedefleyen bir programımız var. Bu programla önümüzdeki dönemde tekstil ve inşaat başta olmak üzere çeşitli sektörlerde karşılıklı heyet ve ikili görüşme organizasyonları gerçekleştirebiliriz." değerlendirmesini yaptı.
Kaynak: AA