Güneydoğu'daki İhracatçılar İçin Düzenlenen Dış Ticaret Seminerleri Tamamlandı

Ekonomi Bakanlığı ve Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birlikleri tarafından gerçekleştirilen Dış Ticaret seminerleri Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep ve Nizip ilçerinde düzenlenen toplantılarla gerçekleştirildi. Seminerleri değerlendiren GAİB Koordinatör Başkanı Çıkmaz, "2017 ihracat hedeflerimize ulaşabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Güneydoğu'daki İhracatçılar İçin Düzenlenen Dış Ticaret Seminerleri Tamamlandı
Ekonomi Bakanlığı ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından koordine edilen Ekonomi Bakanlığından uzman bir ekibin katıldığı ve ihracatçıların birçok konuda güncel bilgilerin paylaşıldığı “Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep’in Nizip ilçesi ve Gaziantep’te düzenlenen toplantılarla ihracatçılara anlatıldı. Düzenlenen seminerlerde Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, İhracatı Geliştirme Uzmanı Ahmet Küçükaslan, " Dahilde ve Hariçte İşleme Rejimleri" konusuyla ilgili uygulamaları açıkladı.

İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları konularında Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, Dış Ticaret Uzmanı Halise Büşra Ünsal, "Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi, Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALITY’ nin Desteklenmesi ile Yurt Dışı Birim Marka ve Tasarım Destekleri ve Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi" konularını anlattı. Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü, Dış Ticaret Uzmanı Göksu Tülümen ise Ticarette Teknik Engeller konusunda ayrıntılı bilgiler verirken, TÜRK Eximbank Uzmanı Mehmet Yalçın da "İhracat Kredi Sigorta ve Garanti Programlarıyla" ilgili ayrıntılı açıklamalar yaptı. Seminerleri değerlendiren GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ihracat alanında ki yeni uygulamalar ve devlet destekleriyle ilgili üyelerin bilgilendirildiğini söyledi.

Dört gün süren seminerlerin başarıyla sonuçlandığını ifade eden Çıkmaz, "Ekonomi Bakanlığı uzmanlarımız GAİB’in ev sahipliğinde Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep’in Nizip ilçesi ve Gaziantep’te düzenlenen seminerlerle üyelerimiz birçok konuda aydınlatılmıştır. Seminerlerde üyelerimizin güncel sorunları ve karşılaştığı konularla ilgili çok önemli bilgiler detaylı olarak anlatıldı. 2017 yılı ihracat hedeflerimize ulaşmak için gerekli bütün çalışmalarımızı sürdürmeye devam etmekteyiz.Bölgemizde düzenlenen seminerlere verdikleri desteklerden dolayı Ekonomi Bakanlığımıza ve uzman heyete üyelerimiz adına teşekkür ederiz" dedi.

İhracat arttırma çabaları

Çıkmaz, ihracatı arttırma çabalarının eğitim seminerleri ile de sınırlı olmadığını belirterek, özellikle uluslararası fuarları çok yakından takip ettiklerini kaydetti.

çıkmaz, "GAİB bünyesinde faaliyet gösteren birliklerimiz ve üyelerimiz dünyanın birçok ülkesinde açılan fuarlara yoğun bir şekilde katılım göstermekteyiz. Bu çabaların sonuçları ise ihracat rakamlarımıza olumlu olarak dönüşüm yaptığını görmekteyiz" dedi.

Kaynak: İHA