Elazığ'da Özel Kalem Müdürleri Zirvesi

Elazığ Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Özel Kalem Müdürleri Zirvesi’, Türkiye’nin farklı illerinden gelen valilik ve belediye özel kalem müdürlerini bir araya getirdi.

Elazığ'da Özel Kalem Müdürleri Zirvesi
Elazığ Belediyesinin ev sahipliğinde Kültür Park Mamürat’ül Aziz Toplantı Salonu’nda ‘Özel Kalem Müdürleri Zirvesi’ gerçekleştirildi.

Zirvenin açılış programına Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile birlikte özel kalem müdürleri ve basın sektörünün önde gelen isimleri katıldı.

Kurumlar arası iletişimin güçlendirilmesi ve çalışmaların daha verimli yapılması için düzenlenen zirvede, özel kalem müdürleri bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

“Özel kalem müdürleri başkanla vatandaşı buluşturan ara istasyondur”

Zirvede konuşma yapan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Özel kalem müdürleri olarak adı üzerinde özel istisnai kadronun olduğu bir müdürlük, dolayısıyla her biriniz istisnai insanlarsınız. Özel kalem müdürleri ister belediye, ister herhangi bir kurum olsun esasında onların yürüyen lokomotifidir. Onlar lokomotifi ne kadar iyi idare ederse arkadan diğer birimler bütünüyle gelir. Bizler belediyeciyiz, vergi dairesi veya defterdarlık sorumlusu değiliz. Belediye olunca bizim müşterimiz vatandaş olduğu için onların memnuniyeti bizde esastır. Vatandaşın rahatı ve huzuru için atılmayan hiçbir adım bir anlam ifade etmez. Özel kalem müdürleri vatandaşla başkan arasında engel değil, vatandaşla başkanı buluşturan ara istasyondur” dedi.



“Özel kalem müdürlüğü öz güven ve sabır ister”

Her mesleğin kendine ait zorlukları olduğuna değinen Özel Kalem Müdürleri Platform Başkanı Hüsamettin Efe ise “Özel kalem müdürlüğü istisnai bir görev ve sorumluluk ister. Özel kalem adı üzerinde mahremdir ve namustur. Fedakarlık, öz güven ve sabır ister. Yöneticisi ile vatandaşlar arasından önemli bir köprüdür. Her şeyi bilme ve takip etme zorunluluğu vardır. İyi yetişmiş bir özel kalem müdürü yöneticisini yüceltecek, başarıya götürecek ve onu güçlü kılacak sahne arkasındaki suflördür. Hiçbir zaman sahneye çıkmayan, alkış, övgü ve taktir beklemeyen yöneticinin başarısı ile mutlu olan kişidir. Görevimizi icra ederken yönetiminde bulunduğumuz başkanların ve milletin mutluluğu ile mutlu olan, onlara hizmet verme için tüm gayretlerimizle çalışıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA