Doğubayazıt'ta 'Dünya Palyatif Bakım Günü' Etkinlikleri

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, "Dünya Palyatif Bakım Günü" etkinlikleri kapsamında Doğubayazıt Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesinde yatan hastalara moral ziyareti düzenlendi.



Hastane Başhekimi Dr. Kasra Muhtar başkanlığındaki hastane yönetimi ve çalışanları, Palyatif Bakım Ünitesi'ndeki hastaları ziyaret etti.

Muhtar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Palyatif Bakım Ünitesi'nin 2016 yılında faaliyete geçtiğini anımsatarak, "Ünitemizde kanserli, felçli ve bakıma muhtaç hastalarımıza hizmet veriyoruz. Burada yoğun bir şekilde fiziksel, psikolojik, sosyal ve manevi destek alan hastalarımız, yaşadıkları yerden daha uzak merkezlere gitmeye gerek kalmadan son derece konforlu bir hizmetten yararlanıyorlar." dedi.

Palyatif Bakım Ünitesi Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Demet Ökke de palyatif bakımın önemine dikkat çekti.

Hastanede bakıma muhtaç, tedavisi mümkün olmayan ve semptomları ağır seyreden hastaların yaşam kalitelerini yükseltmek için hizmet verdiklerini dile getiren, "Palyatif bakım hastalar için olduğu kadar hasta yakınları açısından da büyük önem arz ediyor. Hastaların bakımları burada yapıldığı için, yakınları günlük yaşantılarını normal seyrinde sürdürebilme imkanına sahip oluyor." dedi.

Kaynak: AA