'Cumhuriyet Nineleri'ne Ziyaret

Tunceli'de Ovacık Kaymakamı Çomaklı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ilçede cumhuriyet tarihiyle yaşıt üç kadını evlerinde ziyaret etti.

Tunceli’nin Ovacık Kaymakamı Selim Çomaklı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ilçede 1923 doğumlu olduğu belirlenen üç kadına evlerinde ziyarette bulundu.

Kaymakam Çomaklı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hasan Şahin, İlçe Emniyet Amiri Ergün Eroğlu ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Ersin Erdoğan ile ilçede cumhuriyetle yaşıt nineler Fadime İşitmez, Fatma Erdoğan ve Besi Geçgil'e ziyaret gerçekleştirdi.

Renkli görüntülerin yaşandığı ziyaretlerde, protokol tarafından ninelere çeşitli hediyeler verildi.

"Cumhuriyet nineleri" Çomaklı'ya ilk önce ziyaretinin sebebini sorup, "Evimize hoşgeldiniz ama hayırdır." diyerek durumu anlamaya çalıştı. Nineler, cumhuriyetle yaşıt oldukları için ziyaret edildiklerini anlayınca bol bol dua ve teşekkür etti.

Ziyaretlerde Çomaklı, Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in selamlarını getirdiğini belirterek, yaşlılara ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu. Nineler de devletin sıkıntılarıyla yeterince ilgilendiğini dile getirdi.

Yaşlı kadınların ve bakımlarını üstlenenlerin çeşitli ikramlarda bulunduğu ziyaretlerde, eskiler yad edildi ve hatıra fotoğrafları çektirildi.
Kaynak: AA