Cinayet Zanlıları Tutuklandı

Aksaray'da bir kişiyi silahla vurarak öldürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişiden 3'ü tutuklandı.

Fatih'te aralarında husumet bulunan Edip Ç'yi silahla vurarak öldürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişiden 3'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, 4 Temmuz'da Aksaray'da sabah 07.00 sıralarında yolda yürüyen Edip Ç'nin yanına otomobille aralarında alacak verecek meselesi yüzünden husumet bulunan 5 arkadaşı geldi. Çetin ile arkadaşları arasındaki tartışmada silahla ateş ettikleri Ç, olay yerinde hayatını kaybetti.

Çevredeki güvenlik kamera görüntülerine Edip Ç'nin olay yerinden kaçmaya çalıştığı sırada silahla ateş edilerek öldürüldüğü anlar yansıdı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili çalışma başlattı.

Ekiplerin yaptığı teknik ve fiziki çalışmanın ardından şüphelilerin kimliği tespit edildi.

Tekirdağ ve İstanbul'da belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonda Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde bir köy evinde saklanan şüphelilerden Soner Y. (29) ve Mehmet Nuri B. (25) ile Küçükçekmece'de Gökhan K. (23), İbrahim A. (32) ve Tolga G. (22) yakalandı.

Şüpheliler ile Edip Ç. arasında İstanbul ve çevresindeki illerdeki teknoloji ve bilişim mağazalarının depolarından hırsızlık yaptıkları ve elde ettikleri parayı paylaşamadıkları için husumet bulunduğu iddia edildi.

Şüphelilerin ve Edip Ç'nin emniyette çok sayıda "hırsızlık" suçundan kaydı bulunduğu öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Soner Y, Gökhan K. ve Mehmet Nuri B. tutuklandı.

Kaynak: AA