Biga'da, İtalyan Çimi Tohumu Dağıtıldı

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Eğridere köyünde İtalyan çimi(sütotu-trinova)cinsi tohum dağıtımı gerçekleştirildi.

Biga'da, İtalyan Çimi Tohumu Dağıtıldı
Bitkisel üretim geliştirme projesi kapsamında İtalyan çimi-trinova(sütotu) yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak amacı ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Eğridere’de 33, ve Güleçköy’de 72 çiftçi olmak üzere toplamda 105 çiftçiye sütotu tohumu dağıtıldı.

Eğridere köyünde düzenlenen törene,Kaymakam Mustafa Can, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vasfi Karaca, Eğridere köyü Muhtarı Hüseyin Doğru, Güleçköy Muhtarı Cüneyt Oflaz, köy muhtarları ve üreticiler katıldı.

Üreticilerin bitkisel üretimde çok daha fazla kazanmalarını arzu ettiklerini ifade eden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, 2015 yılı mera ıslah programı kapsamında Güleçköy’e ait bin 140 dekarlık mera sahasının bin dekarlık kısmı, Eğridere köyüne ait 781 dekarlık mera arazisinin 700 dekarlık kısmının beş yıllık süre içerisinde ıslah edilmeye başlandığını söyledi.

Karadağ,"Bakanlığımız çiftçilerimizi yönlendirici bir takım projeler uygulamaktadır. Bunlardan bir tanesi de mera ıslah projeleridir. Meralarımız, bizim çok özel hazinelerimizdir. Eğridere ve Güleçköy meralarını ıslah projesi kapsamına aldık. Çiftçilerimize trınova(sütotu) dediğimiz tohumları dağıtıyoruz. Bu tohumların ekimini gerçekleştirecekler.Kendileri test edip onaylayacaklar. Ondan sonra da aradaki farkı görüp kendi yol haritalarını kendileri çizecekler" diye konuştu.

Kaynak: İHA