Beypazarı Belediye Başkanı Kaplan Açıklaması

''Müzelerimizi gezen ziyaretçi sayısı her geçen gür artarak devam ediyor. İlçemize, yılda yüzbinleri aşan bir turist akını olmaktadır''

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, ''Müzelerimizi gezen ziyaretçi sayısı her geçen gür artarak devam ediyor. İlçemize, yılda yüzbinleri aşan bir turist akını olmaktadır.'' dedi.

Başkan Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beypazarı'nı her anlamda bir dünya kenti yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Yapılan çalışmalarla bir çok sorunun üstesinden geldiklerini belirten Kaplan, ''İlçeye hakim bir tepe olan Hıdırlık Tepesi'ndeki çalışma hummalı bir şekilde sürüyor ve verilen sürelerde tamamlanmasını istedik. Bittiğinde çok güzel ve insanların ilgisini çeken bir yer olacak. Çarşı içinde eski kuyumcular sokakta bulunan tarihi dükkanların da çatılarını yeniledik. Kuyumcular sokağını eski dönemlerdeki canlılığına kavuşturmaya çalışıyoruz.'' diye konuştu.

Belediyenin bünyesinde 2 müze bulunduğunu hatırlatan Kaplan, şöyle konuştu:

''Müzelerimizi gezen ziyarettçi sayısı her geçen gür artarak devam ediyor. İlçemize, yılda yüzbinleri aşan bir turist akını olmaktadır. Bu yılki çalışmalarımızda, turizm anlamında tanıtımlara önem veriyoruz. Amacımız, işletmelerin bir şeyler kazanmasıdır. UNESCO'ya başvurumuz oldu. İlçenin tarihi kalıntılarını, tarihini, tarihi yapılarını turizme ivme kazandıracak tüm çalışmalarla, tarım alanında yetiştirdiği sebze ve ürünlerle bir çok üründe Türkiye birincisi olan tarım alanındaki tüm çalışmalar yakından takip ederek destekliyoruz.''

Kaynak: AA