Avusturya'da Genel Seçime Doğru

Avusturya Başbakanı Kern: 'Yarınki seçimin ardından ülke, ÖVP ve FPÖ koalisyonuna hazırlanmak isteniyor. Bu iki partiye 1999'da Avusturyalılar bir şans vermişti, bunun sonucunda neler yaşandığını hepimiz biliyoruz. Eğitim harçları bu dönemde çıkarıldı. Vergi düzenlemeleri iş verenlerin lehine yapıldı. Seçmenlerin, yarın, sosyal imkanları kısıtlayan, yalnız zenginleri önde tutan bu iki partiye ikinci şans vermeyeceklerini düşünüyorum'

Avusturya Başbakanı ve Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) Başkanı Christian Kern, ülkedeki genel seçimden sonra sosyal imkanların kısıtlanacağını, zengin ile fakir arasındaki uçurumun arttığı, merkez sağ Avusturya Halk Partisi (ÖVP) ve aşırı sağcı Özgürlük Partisi (FPÖ) koalisyonuna hazırlanmak istendiğini söyledi.

Başkent Viyana'daki 10'uncu bölgede, yarın yapılacak seçim öncesi vatandaşlarla bir araya gelen Başbakan Kern, sosyal imkanların kısıtlanmaması, toplumda ayrışmaların derinleşmemesi için SPÖ'ye oy verilmesi çağrısı yaptı.

Kern, bu seçimlerin ülkenin kaderini belirleyeceğini, seçmenlerin oylarını kullanmadan önce nasıl bir Avusturya arzuladıklarını bir kez daha düşünmeleri gerektiğini belirterek, "Zenginin daha zengin olduğu, sosyal imkanların kısıtlandığı bir ülke mi istiyoruz yoksa herkesin eşit imkanlara sahip olduğu, sosyal olanakların artacağı bir ülkemi istiyoruz?" ifadelerini kullandı.

ÖVP ve FPÖ partilerinin 1999-2005 yılları arasında kurduğu koalisyon hükümetinin orta sınıfa ihanet ettiği değerlendirmesinde bulunan Kern, ülkenin hala o dönemde alınan bazı kararların olumsuz sonuçlarıyla mücadele ettiğini söyledi.

Kern, "Yarınki seçimin ardından ülke, ÖVP ve FPÖ koalisyonuna hazırlanmak isteniyor. Bu iki partiye 1999'da Avusturyalılar bir şans vermişti, bunun sonucunda neler yaşandığını hepimiz biliyoruz. Eğitim harçları bu dönemde çıkarıldı. Vergi düzenlemeleri iş verenlerin lehine yapıldı. Seçmenlerin, yarın, sosyal imkanları kısıtlayan, yalnız zenginleri önde tutan bu iki partiye ikinci bir şans vermeyeceklerini düşünüyorum." diye konuştu.

Seçim konuşmasının ardından AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Kern, Türk kökenli seçmenlere seslenerek, “Pazar günü yapılacak seçim hepimizin geleceğini değiştirecek. Sosyal imkanların kısıtlandığı, bencil ve günah keçisi aranan bir 'siyah (ÖVP)–mavi (FPÖ)' koalisyonumu istiyoruz, yoksa sosyal sorumlulukların bilinciyle hareket eden bir yönetim mi istiyoruz? Sosyal sorumluluk bilincinde olan her vatandaşımızın SPÖ'yü tercih etmesini istiyorum." dedi.
Kaynak: AA