AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun Açıklaması 'Önce Birliğimiz, Düzenimiz Önemli'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, el ele, gönül gönüle verilmezse bu coğrafyada hayat hakkı olmadığını söyleyerek, "Bugün Suriye’de kimin ilçe başkanı olduğu, Irak’ta kimin milletvekili olduğu önemli mi? Hiçbir kıymeti yok. Önce birliğimiz, düzenimiz önemli" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun, Osmaniye’de partisinin Devlet Bahçeli Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda düzenlenen kongreye katıldı.

Ankara-Konya arası yüksek hızlı tren seferlerinin başladığını söyleyen Sorgun, "Şu an yeni vagonlar geliyor. Onlarla birlikte hız 350 kilometreye çıkacak. Demek ki isteyince olabiliyormuş. Eskiden 15 saatte gidilen İstanbul şu an 4-4,5 saat. Ankara-Konya arasında yüksek hızlı trenimiz çalışıyor. Konya-Karaman arası bitti, önümüzdeki yıl seferlere başlanacak. Karaman-Ulukışla arası çalışmalara başlandı. Ulukışla-Yenice arası ise projelendiriliyor. Konya’dan gelen tren Yenice’den İçel’e, Adana’ya, Gaziantep ve Şanlıurfa’ya gidebilecek. Önümüzde Recep Tayyip Erdoğan, arkamızda millet olduktan sonra neler yapacağız neler endişe etmeyin" diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Ömer Halisdemir’in adını 15 Temmuz sonrası bilmeyen kimsenin kalmadığını belirterek, "Dünyaca ünlü bir futbolcu muydu? Bir sanatçı mıydı? Nobel almış birisi miydi? Yüz binlerce astsubayımızdan birisiydi. 15 Temmuz’dan sonra parklara, bahçelere, sokaklara en çok adı verilen isim oldu. Peki neden? O sadece tam vaktinde görevini yerine getirdi. O, başı ihanet sonu zaferle biten gecede sadece birkaç saniye içinde görevini yaptı. Hainlerin başını itlaf etti" şeklinde konuştu.

Sorgun, 15 Temmuz’da Osmaniye, Ankara Kızılay, İstanbul Taksim, Konya Mevlana Meydanı neyse Hakkari’de de, Van’da da, Şırnak’ta da vatandaşın ellerine Türk bayraklarını alarak meydanlara koştuklarını ifade ederek, "İşte millet olmak budur" dedi.

Kaynak: İHA