Afetlerin Azaltılması Günü Nedeniyle AFAD Etkinlikleri Düzenlendi

13 Ekim Uluslararası Afetlerin Azaltılması Günü münasebetiyle Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü koordinasyonunda etkinlikler düzenlendi.

Afetlerin Azaltılması Günü Nedeniyle AFAD Etkinlikleri Düzenlendi
Düzenlenen etkinlikler kapsamında, ilk olarak Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda panel organize edildi. Panele Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Sevim Avcı Yener, Namık Kemal Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurcan Bıçakçı, paydaş kurum temsilcileri, İl AFAD personeli ve Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencileri katıldı.

Panelist olarak İl Müdürlüğü Şube Müdür Vekili Mehmet Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Jeoloji Mühendisi Caner Melih Yılmaz, İl Sağlık Müdürlüğü UMKE Birim Sorumlusu Erol Ketenci, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Mimar Serhat Gülcan ve Namık Kemal Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Başkanı Yardımcısı Dr. İhsan Karaboğa katılarak, kurumları tarafından afetlerin azaltılmasına yönelik yapılan çalışmalar ile ilgili sunum yaptılar.

Ayrıca TEKİRA AVM’de stant açılmak suretiyle Afetlerin Azaltılması Günü vatandaşlara broşür, kumbara, kalem dağıtılarak afetlerle ilgili farkındalık sağlandı.
Kaynak: İHA