1. Kayseri Kitap Fuarı Açıldı

Büyükşehir Belediyesince 120 yayınevinin katılımıyla düzenlenen fuarda, 250'yi aşkın şair, yazar ve edebiyatçı okurlarla buluşacak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "1. Kayseri Kitap Fuarı" açıldı.

Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'ndeki fuarın açılışına, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, yazar ve şair Nuri Pakdil, yazar Rasim Özdenören, Mete Yarar ve Hanefi Avcı ile davetliler katıldı.

Kamçı, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de devletin ve eğitim kurumlarının farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalara rağmen kitap okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığını söyledi.

"Ülkemizde kitap okuma alışkanlığı ne yazık ki telefon kullanma, televizyon izleme ve bilgisayarla oynama alışkanlığının çok çok altında seyretmektedir." ifadesini kullanan Kamçı, okuma alışkanlığı kazanan çocukların, günlük yaşamlarında, eğitim süreçlerinde ve çalışma hayatlarında başarılı bireyler haline geleceğini, ayrıca ülkenin kalkınması ve ilerlemesi için en değerli sermaye olacağını kaydetti.

Çelik de kent için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, "Kayseri'yi okuyan ve okutan şehir yapmak için çalışıyoruz. Bu bilinçle kent merkezinde hem altyapı hem de üstyapıda devasa işler gerçekleştiriyoruz." dedi.

Kültür, sanat ve spor alanında çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Çelik, "Kütüphaneler yapıyor ve mevcut olanları yeniliyoruz. Türkiye'nin en büyük üniversite kütüphanesinin de temelini en kısa zamanda atıp açılışını yapacağız. Okumak iyi bir gelecek için en iyi yatırım. Şehrimizde daha önce de kitap fuarları yapılıyordu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Çelik, 120 yayınevinin katılımıyla düzenlenen fuarda, 250'yi aşkın şair, yazar ve edebiyatçının okurlarla buluşacağını bildirdi.

Pakdil ise kitap okumanın önemine değinerek, "Bizim şiarımız okumak olmalıdır. Okumadığın gün karanlıktasın." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan fuar, 22 Ekim'e kadar açık kalacak.
Kaynak: AA