Zabıta, Gaziantep'in Hava Kalitesini Koruyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, kurum, kuruluş ve apartmanlarda görev yapan teknik personele yönelik "Doğalgaz ve Kalorifer Kazanı Yakma Eğitimi" veriyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kentin hava kalitesinin iyileştirilmesi çalışmaları kapsamında, Zabıta Daire Başkanlığı ile Makine Mühendisleri Odası (MMO) Gaziantep Şubesi iş birliğiyle düzenlenen eğitimde, makine yüksek mühendisi Serdar Gültutan tarafından hava kirliliğini yaratan unsurlar, hava kirliliğinin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri, doğru kazan yakma teknikleri, çevre kirliliğinin önlenmesi, yakıt tasarrufu, sağlık ve güvenlik konularında bilgiler verildi.

Zabıta Daire Başkanı M. Salih Yıldırım da kullanılacak yakıtların yanma veriminin artırılmasını, buna paralel olarak yakıt tüketimi ve bacadan atılan kirletici emisyonlarının azaltılmasını sağlayarak hava kalitesinin artırılması yönünde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Doğalgaz ve kalorifer kullanımında alınması gereken önlemlere değinen Yıldırım, kalorifer ve doğalgaz kazanlarının bakımına da dikkat edilmesi gerektiğini anımsatarak "Isınmada yüksek kalorili kömürler kullanılmalı, her yıl bacalar ve soba boruları temizlenmeli. Binalarda ısı yalıtımına önem verilmeli, kullanılan sobalar ve kalorifer kazanları kriterlere uygun olmalı. Doğalgaz kullanımı tercih edilmeli, kalorifer ve doğalgaz kazanlarının periyodik olarak bakımı yapılmalı." dedi.

Eğitimlere katılan kişilere sertifika verilecek.

Kaynak: AA