Yıldırım'da Engeller Kalkıyor

Yıldırım Belediyesi, ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ilçeye kazandırıyor.

Yıldırım'da Engeller Kalkıyor
Arabayatağı Mahallesi’nde 11 Eylül Bulvarı’na cepheli 12 bin 612 metrekare inşaat alanı üzerine kurulacak ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’, Yıldırım Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olarak hayata kazandıracağı önemli bir sosyal hayat tesisi olacak. İnşaat çalışmaları kısa süre sonra başlayacak olan merkezde; aile eğitimi bölümü, yaşlılar için destek bölümü, psikolojik destek bölümü, engelliler için oyun-aktivite-sosyal yaşam bölümü, 200 kişilik konferans salonu, kütüphane, gündüz bakım bölümü, iş ve mesleki eğitim bölümü, pazarlama ve satış bölümü, sağlık ve rehabilitasyon bölümü, misafirhane, bedensel etkinlikler salonu, terapi bahçeleri, spor alanları birimleri yer alıyor.

Türkiye’ye örnek bir projenin daha yükseleceğini ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Merkezimizde engelli kardeşlerimizi meslek sahibi yapacağız. Öğrendiklerini üretime çevirmelerini, ürünlerini satabilecekleri alanlar kurarak satış ve pazarlama desteği de vereceğiz. Bu kardeşlerimiz böylelikle ekonomiye katılım sağlayacaklar. Daha öncesinde birilerine muhtaç olarak yaşamlarını devam ettirmeye çalışan engelli vatandaşlarımız, hem hobi sahibi hem de meslek sahibi olarak Yıldırım’daki üretimin birer parçası konumuna gelecekler” dedi.

Yıldırım’ın engelli oranı en yüksek ilçelerden birisi olduğunu hatırlatan Edebali, “İlçemiz 750 bin nüfusuyla 52 ilden daha büyük bir yoğunluğa sahip. Nüfusumuzun yüzde 13’ü de fiziki dezavantaj sahibi. Ancak bizler de birer engelli adayıyız. İdeal şehir Yıldırım hedefinde, insan onuruna yakışır yaşam ve şehir sunmak adına çok sayıda projeyi hayata geçirdik. Bu doğrultuda başlattığımız çalışma ile engelli vatandaşlarımızın bizler için çok değerli olduğunu hissettirmek adına doğum günlerini ‘engelsiz masa’ çalışanlarımızla kutlayarak yüzlerinde bir parça tebessüm oluşturmak bizleri çok daha mutlu ediyor. İhtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye ve akülü sandalye temin ederken, belediye hizmet binası bahçesine ve Barış Manço Kültür Merkezi’ne yerleştirdiğimiz akülü tekerlekli sandalye şarj istasyonları ile engelsiz ulaşım sağlıyoruz. Engelli kardeşlerimizin sosyal hayatın içinde yer almaları adına faaliyet veren ‘müzik akademisi’ ve ‘engelsiz mutfak’ ile imkan tanındığında ne kadar başarılı çalışmalara imza attıklarını görüyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA