'Yeterliliğe Dayalı Öğretmen Yetiştirme Sistemi' Projesi

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay, öncelikli hedeflerinin "Yeterliliğe Dayalı Öğretmen Yetiştirme Sistemi" projesini uygulamak olduğunu belirtti.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Balay, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen Eğitim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısında yaptığı konuşmada, önceki dönemde hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi verdi.

Öncelikli hedeflerinin "Yeterliliğe Dayalı Öğretmen Yetiştirme Sistemi" projesini uygulamak olduğunu dile getiren Balay, projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eğitimde önemli gördüğü yüksek motivasyonlu öğretmenler yetiştirme, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini mutlaka tamamlamaları ve öğretmen yetiştiren kurumların ideal öğretmen yetiştirecek şekilde yeniden tasarlanması konularını kapsadığını vurguladı.

Balay, "Proje, bu üç unsuru da içine almakadır. Eğitim fakültemizin ya da üniversitemizin yararlanacağı bir proje olmayacak, ülkemizdeki tüm eğitim kurumlarının yararlanacağı bir sistem olması için çalışıyoruz. Bu proje ile de başarılı olursak ülkemizin eğitim meselesine çok önemli bir vurgu yapmış olacağız." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, AEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve akademik personel katıldı.

Kaynak: AA