Üreticilere Süt Soğutma Tankı Dağıtıldı

Sivas'ta, "Süt Sığırcılığında Süt Üretimini Geliştirme ve Sütün Kalitesini İyileştirme Projesi" kapsamında, üreticilere süt soğutma tankı dağıtıldı.

Sivas Valiliği, İl Özel İdaresi ve Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğinde, İl Özel İdaresi Asfalt Şantiyesi alanında süt soğutma tankı dağıtımı yapıldı.

Vali Davut Gül, törende yaptığı konuşmada, bu projenin kırsalda yaşayan üreticilerin gelir düzeyini ve yaşam kalitesini artıran bir proje olduğunu söyledi.

Bu projenin yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Gül, "Süt soğutma tankı dağıtmak için en az 10, en fazla 20 sağılabilcek ineği olan çiftçilerimiz seçtik. Bunu bütün Sivas'ta yaygınlaştırmak istiyoruz. Her süt üreticimizin gelirini yüzde 50 artırmak ve rakabet edebilir duruma getirmek istiyoruz." diye konuştu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya da büyük gayret ve azimle kısaldaki insanların refahını artırmak için çalıştıklarını vurgulayarak, "Tarımsal faaliyetleri, üreticinin ürettiği üründen daha fazla gelir elde etmesi ve hakkını alabilmesi için de onların en iyi şekilde desteklenmesi hususunda faaliyet yürütüyor ve hibe desteği sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyit Yıldız ise şunları kaydetti:

"108 yetiştiricimize 108 soğutma tankı dağıtacağız. Süt tankları üreticimizin alın terinin karşılığını daha iyi bir şekilde almalarını sağlayacak, milli ekonomiye sağladıkları katkıyı yükseltecektir. Şu anda soğutulmuş sütün ortalama fiyatı 1,15 lira olmasına rağmen, soğutulmamış sütün fiyatı 95 kuruşlarda seyretmektedir. Soğutulmuş çiğ sütün litresinin 20 kuruş pahalı olması günlük 250 litre süt üretebilir üreticiye aylık bin 500 lira ek gelir getirecektir."

Konuşmaların ardından üreticilere teşekkür belgeleri verildi ve süt soğutma tankları dağıtıldı.

Kaynak: AA