TRAC Nazilli Şubesinden Başkan Alıcık'a Ziyaret

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Nazilli Şubesi Üyeleri Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı makamında ziyaret etti.

TRAC Nazilli Şubesinden Başkan Alıcık'a Ziyaret
Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Nazilli Şubesi Başkan Uzay Tok, Başkan Yardımcısı Tahir Güney, Sekreter Uğur Karasuoğlu, Sayman Mesut Şahan Üye Kemal Koşun ile Emine Karakış Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı makamında ziyaret etti. Nazilli Şubesi olarak yeni oluşturulan Cemiyet Alıcık’ı ziyaretlerinde öncelikle kendilerini tanıtarak yapacakları faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık 'a çalışmaları hakkında bilgi veren Nazilli Şubesi Başkanı Uzay Tok; “ Amatör telsizcilik camiasında geliştirilen ayrıca Coğrafi Bilgi Sistemi niteliğine de sahip olan, gelecekte tsunami uyarılarının ve hasar ön tahminlerinin dağıtımının planlandığı bu ağ halen 70 vilayette ulaşmaktadır ve sürekli genişletilmektedir. Yakın gelecekte başka teknik altyapılar kurmaya yönelik çalışmalar devam etmektedir. TRAC 2015 Yılından beri Ulusal Düzey Haberleşme Hizmet Grubu yapısında Destek çözüm ortaklığı sıfatıyla yer almaktadır. Bu yapıdaki görev hedefi olası bir afette alternatif haberleşme ağları ve olağan haberleşme alt yapılarının kullanılmaz duruma düşmesi halinde halkın 112 Acil Haber Merkezine erişmesini mümkün kılabilecek alternatif ve gönüllü yapılar oluşturmaktadır. Halen yurt çapındaki 55 şube ve 23 temsilcilik çerçevesinde örgütlenilmiştir” dedi.

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Nazilli Şubesi Başkan Uzay Tok ayrıca daha önce, TRAC Nazilli Şubesine ait olan 439.200 Frekansındaki ( 88.5 ton ) rölenin taşınması yer temini ve kurulumda araç desteği sağlanması ve ayrıca dernek binası temininden dolayı da Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a ve Belediye personeline teşekkür etti.
Kaynak: İHA