TİKA'dan Azerbaycan'da Genç Sporculara Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Azerbaycan’ın geleceğinin sağlam temeller üzerinde inşa edilmesine katkı sağlayacak eğitim, spor ve kültür faaliyetleri çerçevesinde üniversite öğrencileri ve gençlerin kullanımı için halı saha kurdu.

TİKA'dan Azerbaycan'da Genç Sporculara Destek
TİKA tarafından başlatılan proje çerçevesinde başkent Bakü ve Sumgayıt’ın farklı üniversitelerinde okuyan öğrencilerin kaldığı Türk Dilli Devletlerle Dostluk ve Kültürel İlişkiler İçtimai Birliği bünyesinde faaliyet gösteren Abşeron Rayonu Aşağı Güzdek kasabasındaki erkek öğrenci yurdu bahçesinde öğrencilerin ve kasaba gençlerinin ücretsiz kullanımı amacıyla halı saha kurulum çalışmaları tamamlandı. Kurulan halı saha, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Azerbaycan Gençler ve Spor Bakanlığı yetkilileri, Abşeron Rayon Valiliği yetkilileri ve medya temsilcilerinin katılımıyla açıldı. Açılış töreninde konuşan Büyükelçi Özoral, “Türkiye ile Azerbaycan iki devlet, bir millettir. Türkiye’nin gücü Azerbaycan’ın, Azerbaycan’ın gücü ise Türkiye’nin gücüdür. Birlikte her zaman daha güçlü ve daha ilerde olacağız” dedi.

Büyükelçi Özoral, Azerbaycanlı gençlerin desteklenmesi adına Azerbaycan’da yapılan çalışmalardan dolayı TİKA’ya teşekkürlerini dile getirdi.

Bakü Gençler ve Spor Kurumu Başkan Yardımcısı, TİKA Bakü Program Koordinatörü, Abşeron Valiliği yetkilileri ve diğer misafirlerin konuşmalarının ardından kurdele kesilerek, Büyükelçi Özoral’ın başlama vuruşu ile halı saha gençlerin kullanımına sunuldu.
Kaynak: İHA