Suriyeli Yönetmene Saldırıda Rejim Şüphesi

Suriyeli yönetmen Bayezid, kendisine yönelik suikast girişiminin arkasında Suriye rejiminin olduğunu söyledi.

Suriyeli yönetmen Muhammed Bayezid (30), iki gün önce kendisine yönelik suikast girişimi yapıldığını belirterek söz konusu olayın arkasında Suriye rejiminin olduğunu dile getirdi.

AA muhabirine açıklama yapan Bayezid, Esed rejimi hapishanelerinde muhaliflerin gördüğü işkenceleri konu alan En-Nafak (Tünel) isimli bir film üzerinde çalışma yaptığını belirtti. Bayezid, İstanbul'da suikast girişimine maruz kaldığını dile getirerek, filmin rejimi çok rahatsız ettiğini ve suikasttan en büyük faydayı da rejimin sağlayacağını ifade etti.

"Film rejim karşıtı ve rejimin suçlarını anlatıyor. Hapishanelerde zulüm gören 20 muhalifin hayatını konu alıyor. Öyle düşünüyorum ki, suikast girişiminin arkasında da rejim var ancak bunlar sadece benim düşüncelerim." diyen Bayezid, bu girişimin kendisini işinden ve rejimin suçlarını göstermekten alıkoymayacağını vurguladı.

Suriyeli yönetmen Bayezid, geçtiğimiz salı günü İstanbul'da kimliği belirsiz bir kişi tarafından bıçaklı suikast girişimine uğramış ve omuzundan yaralanmıştı.

Suriye'deki hayat ve kültüre ait çok sayıda filmi olan genç yönetmen Bayezid, Esed karşıtlığı sebebiyle bir süre rejimin hapishanelerinde kaldığı kaydedildi.

Kaynak: AA