Somalili İşadamları Ankara Kalkınma Ajansında

Somalili işadamlarından oluşan heyet Ankara Kalkınma Ajansı’nı ziyaret etti.

Somalili İşadamları Ankara Kalkınma Ajansında
İş adamları ile yapılan görüşmede, Ankara Kalkınma Ajansı Kurumsal İletişim Birimi Uzmanı Ahmet Arvas ve Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Erdem Koçoğlu tarafından yapılan sunumlarda; Ankara ilinin coğrafik konumu ve potansiyelleri, Kalkınma Ajansları modeli tanıtılarak, Ankara Kalkınma Ajansı ve faaliyetleri konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca heyete Ankara’nın yatırım ortamı, Türkiye’deki yerel yönetim tecrübeleri, merkez ve yerel arasındaki kalkınma odaklı projeler hakkında da bilgiler verildi.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık’ı ziyaret eden heyet, yapılan sunumların Ankara’da yapacakları yatırımlar için yönlendirici olduğunu ifade ettiler ve misafirperverliklerinden dolayı Ankara Kalkınma Ajansı’na teşekkür ettiler. Duygulu anların da yaşandığı samimi ziyaret esnasında Türkiye ‘ye olan minnettarlıklarını ifade eden heyet özellikle 2011 yılında Somali’de yaşanan açlık ve iç karışıklık zamanında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlardan oluşan bir heyetin yaptığı manidar ziyareti ve akabinde Türk Halkından gelen desteği hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade ettiler.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, “İki ülke arasındaki işbirliğinin artmasına çalışacağız, yerel bir kuruluş olduğumuz için özellikle Somali ve Ankara arasındaki işbirliği ve dayanışmanın artması için elimizden gelen desteği vereceğiz. Bizler bir vücudun organları gibiyiz, ekonomik, sosyal, kültürel konularda bir bütün olmamız gerekir” dedi.

Kaynak: İHA