Somali Bayındırlık Bakanı Abdi'den Türk Yatırımcılara Davet

Somali Bayındırlık ve İskan Bakanı Sadık Abdullah Abdi, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir’i ziyaret ederek, Türk yatırımcıları Somali’ye davet etti.

Somali Bayındırlık Bakanı Abdi'den Türk Yatırımcılara Davet
Beraberinde iş adamları ve bürokratlardan oluşan kalabalık bir heyetle Ankara Sanayi Odası’nı ziyaret eden Somali Bayındırlık ve İskan Bakanı Sadık Abdullah Abdi, Somali’nin Doğu Afrika’da milyonlarca nüfusa ve geniş bir pazara ulaşmak için iyi bir liman olduğunu belirterek, başta Ankaralı tüm Türk iş adamlarına Somali’de yatırım yapmaları çağrısında bulundu. Türkiye-Somali ilişkilerinin Osmanlı dönemine kadar uzandığını dile getiren Bakan Abdi, “Türkiye’nin enerji, madencilik ve tarım alanlarında sahip olduğu deneyimlerinden faydalanmak istiyoruz” diye konuştu.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Bakan Sadık Abdullah Abdi’yi ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, her iki ülkenin de ticaretin geliştirilmesine çok ihtiyacı olduğunu söyledi.

Özdebir, “İki ülke arasında son derece güzel ilişkiler var. Bu ilişkiyi kuvvetlendirmek iş dünyasının görevi. Biz ASO olarak Somali ile her türlü işbirliğine hazırız” dedi.

Ankara sanayisi hakkında bilgi de veren Özdebir, “Ankara son yıllarda sanayi üretimi ve ihracatta önemli bir şehir haline geldi. Özellikle ileri teknolojinin yoğunlaştığı, Türkiye’de en yüksek katma değerli ürünlerin üretildiği ve ihraç edildiği bir merkez oldu. Özellikle savunma sanayii, elektrik-elektronik, iş makineleri, fabrikasyon metal ürünleri, ofis mobilyaları, bayan tekstil, medikal sektörü, bilişim ve inşaat sektörleri Ankara’nın öne çıktığı en önemli üretim alanları” şeklinde konuştu.

Ziyarette daha sonra Somali heyetinde yer alan bürokratlar, ülkedeki yatırım imkanları konuşanda bilgiler verdiler.
Kaynak: İHA