( Özel Haber )Bisikletli Çocuğun Ölümden Döndüğü O Anlar Kamerada

Bisikletiyle caddede seyreden 13 yaşındaki Atilla Basut, şoförünün park halindeki zabıta aracının kapısını açmasıyla kapıya çarparak takla attı. O anlar güvenlik kamerasına yansırken küçük çocuk, 10 gün hastanede yaşam mücadelesi verdi.

( Özel Haber )Bisikletli Çocuğun Ölümden Döndüğü O Anlar Kamerada
Esenyurt’ta 13 yaşındaki Atilla Basut, arkadaşıyla birlikte bisikletiyle turlarken park halindeki bir zabıta aracı şoförünün aniden açtığı kapısına çarparak takla attı. Olay yerinde baygınlık geçiren küçük çocuğu zabıta ekipleri hastaneye götürdü. İlk etapta teşhis konulamayan Basut eve gönderildi. Küçük çocuk daha sonra bilinç bulanıklığı ve kafasında oluşan ödem nedeniyle yeniden ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Burada beyin kanaması teşhisi konulan Basut, tam teşekküllü bir hastaneye sevk edildi.

Çok sevdiği bisikletini sattı

İlk müdahalesi yapılan Basut, 6 saat süren ameliyata alındı. 10 gün hastanede yaşam mücadelesi veren Basut, tedavi sonrası taburcu oldu. Kafasındaki büyük bir yara izi oluşan Atilla Basut, hastaneden çıkar çıkmaz çok sevdiği bisikletini sattı. Yaşadığı travmayı atlatamayan küçük çocuğun kaza sonrası odasından çıkmaya dahi korktuğu öğrenildi.

Olay gününü anlatan Atilla Basut, “Ben arkadaşımla hızlı bir şekilde yolda gidiyordum. Zabıta aracının kapısı açıldı, ben yere düştüm. Ben bayıldım orada hastaneye getirmişler beni. Hastanede pansuman yaptılar. Eve getirdiklerinde kafam şişmeye başladı.

Sonra yine hastaneye götürdü ailem. Oradan başka bir hastaneye sevk ettiler. Bir haftadan uzun süre hastanede kaldım. Bisikletimi çok seviyordum bu olaydan sonra ailem binmeme izin vermedi, bisikletimi sattım" dedi.

" Mahalledekiler çocuğun öldü diye söylemişler"

Olayı eşinden gelen telefonla öğrenen baba Salih Basut, hemen hastaneye gitti. Uzun süre çocuğuna teşhis konulmadığını söyleyen baba Basut,"10 Ağustos saat 3 civarında eşim aradı beni aradı. Çocuğumuz kaza geçirdi diye eşim feryatlar içinde bağırıyordu. Mahalledekiler çocuğun öldü diye söylemişler. Hastaneye gittiğimde zabıta memuru çocuğun düştü ben hastaneye getirdim dedi.

O sırada komşunun çocuğu sen bize çarptın dedi.

Dikkatsiz açtın kapıyı diye konuştu.

Kolundaki çiziklere bakıp doktor eve gönderdi. Ortapedi doktoruna gittik ağrı kesici ve antibiyotik verdi birşeyi yok dedi gönderdi. Sonra tekrar hastaneye gittik. Filmleri tekrar inceledi" diye konuştu.

"Bisikletini gidip satmış benden habersiz"

Yaşadığı travma nedeniyle oğlunun psikolojisinin bozulduğunu ifade eden Baba Salih Basut,"12 buçukta ameliyata girdi. Sabah 6’da çıktı. Ameliyat sonrası yaklaşık 10 gün civarı hastanede kaldı taburcu oldu. Çocuk eridi, bitti. Enfeksiyon kapmasın diye ayrı odada tutuyorduk . Psikolojisi bozuldu. Bisikletini gidip satmış benden habersiz. Okul hayatını kötü etkiledi. Arkadaşlarıyla bizimle olan ilişkisini çok kötü etkiledi" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA