Öğretmenevi'nde 'Şehitler Köşesi' Açıldı

Kayseri Öğretmenevi’nde 15 Temmuz Şehitleri, şehit öğretmenler ve Çanakkale Şehitleri anısına yaptırılan ’Şehitler Köşesi’ düzenlenen törenle açıldı.

Öğretmenevi'nde 'Şehitler Köşesi' Açıldı
Öğretmenevi’nde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, Kocasinan Kaymakamı Mustafa Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Gökhan Ülke, Eğitim Bir Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan ile öğretmenler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı programda yaptığı konuşmada, tüm okullarda olduğu gibi Akşam Sanat Okulu’nda da Şehitler Köşesi’nin açıldığını belirterek, "Asıl maksadımız 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak" dedi.

Etkinlikte ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’nin genel kurulunda okuduğu ‘Gördüm’ şiirinin yazarı Hacı Kısır da günün anısına ’Gördüm’ şiirini okudu. Mehmet Alp Ülker isimli öğrenci de Dursun Ali Erzincanlı’nın şehit Ömer Halisdemir anısına yazdığı ’30 kurşun’ adlı şiiri seslendirdi.

Şehitler Köşesi’nin açılışının ardından el sanatları öğretmeni Funda Macit ve öğrencilerinin hazırladığı 3 boyutlu, tel kırma, keçe, boncuk işlemeli fotoğrafların bulunduğu 62 resimden oluşan sergi ile yeniden tadilattan geçirilen ve 150 yataktan 175 kapasiteye çıkarılan odalar gezildi.

Programın sonunda katılımcılara aşure ikram edildi.
Kaynak: İHA