Muş'ta 'Altına Dayalı Kira Sertifikası Talep Toplama Günleri' Başlıyor

Ziraat Bankası tarafından Muş’ta altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası talep toplama günleri başlatılıyor.

Muş'ta 'Altına Dayalı Kira Sertifikası Talep Toplama Günleri' Başlıyor
Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması ile ilgili Ziraat Bankası aracılığı ile altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası talep toplama işlemi, 16-20 Ekim tarihleri arasında Ziraat Bankası Muş Şubesinde yapılacak. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ziraat Bankası Muş Şube Yöneticisi Cengiz Daşkıran, halihazırda ülkede sisteme dahil edilmemiş yastık altında 2 bin 200 ton altın bulunduğunun tahmin edildiğini söyledi.

Evde bulunan altınların çalınma ve kaybolma riskinden arındırılarak devlet güvencesi altına alınmış olacağını ifade eden Cengiz Daşkıran, 2 yıl vadeli altın tahvili veya altına dayalı kira sertifikasının yanı sıra 6 aylık kupon/kira sertifikası getirisi olduğunu kaydetti.

Bunun yanında altın tahvili/altına dayalı kira sertifikasının stopaj kesintisinin yüzde 0 olduğunu vurgulayan Daşkıran, Muş halkını bu yatırıma çağırdı. Daşkıran, "Yastık altındaki altınını değerlendirirken orta vadeli getiri kazanmak isteyen tüm yurtiçi/yurtdışı yerleşik gerçek kişiler talepte bulunabilir. Kabul edilebilecek özelliklere sahip altınlar için herhangi bir alt veya üst limit tutarı bulunmamaktadır" dedi.

Toplanacak hurda altın özelliklerine de değinen Daşkıran, "Altın tahvili için talep toplama döneminde sadece 22 ve 24 ayar altınlar kabul edilecektir. Hurda altınların değeri şubede görevli eksper tarafından tespit edilecek olup, kabul edilirken eksper darphane tarafından basılan altınları adet olarak, diğer altınları tartarak herhangi bir iskontoya tabi tutmadan değerini hesaplayacaktır. Üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan takılar ile reşat altınlar eksper tarafından kabul edilmeyecektir" diye konuştu.

Daşkıran, talep toplama işleminin 16-20 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA