'Malatya Tanıtım Günleri' Devam Ediyor

Yeşilyurt Belediyesinin Ankara Atatürk Kültür Merkezinde devam eden ‘Malatya Tanıtım Günleri’ etkinliğinde açtığı stant ziyaretçi akınına uğradı. Yeşilyurt’un görsellerinden oluşan renkli stant fuarın en dikkat çeken bölümlerinden birini oluştururken, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise ziyaretçilerle yakından ilgilendi.

'Malatya Tanıtım Günleri' Devam Ediyor
Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 12-15 Ekim günleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Malatya Tanıtım Günlerindeki Yeşilyurt Belediye standına vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Üç yıl içerisinde Yeşilyurt ilçesinin çehresini değiştiren yatırımlar, projeler ve hizmetlerin yer aldığı broşürler ile basın bültenleri standı ziyaret eden vatandaşlara dağıtılırken Yeşilyurt’un görsellerinden oluşan renkli stant fuarın en dikkat çeken bölümlerinden birini oluşturdu. Yeşilyurt Belediyesinin güler yüzlü personelleri tarafından karşılanan ziyaretçilere gün kurusu, kiraz kurusu, tandır ekmeği, biliç, analıkızlı, kiraz yaprağı sarması ve içli köfte ikram edilirken, kiraz çiçeğinden özel olarak yaptırılan parfüm ise davetlilerin büyük ilgisini çekti. Yeşilyurt Belediyesinin standını vatandaşların yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, eski Bakanlardan Güldal Akşit’ de ziyaret etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’ın da yer aldığı ziyaret sırasında konuklarıyla yakından ilgilenen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt ilçesi ve belediye hizmetleri hakkında bilgiler sunduktan sonra yöresel yemekler ve tatlılardan oluşan özel ikramlarda bulundu. Polat ayrıca özel hazırlanmış kayısı paketlerini Bakanlara takdim etti. Yeşilyurt Belediyesinin hem ilçeyi tanıtan sunumları hem de ikramları büyük beğeni toplarken, Yeşilyurt Belediyesine ait Halk Oyunları Ekibinin yaptığı gösteriler ise renkli ve heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu. Gurbetteki Malatyalılar, Malatya’ya özgü oyunları oynayan Halk Oyun Ekibine büyük ilgi gösterdi. Standı ziyaret eden vatandaşlarla yakından ilgilenen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt ilçesinin tarihi ve kültürel özellikleri ile belediye olarak yaptıkları hizmetler hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Yerel ve ulusal medya kuruluşlarının temsilcilerini misafir eden Başkan Polat röportajlarını stant içerisinde gerçekleştirdi. Daha sonra Süper Ligde mücadele eden Evkur Yeni Malatyaspor’un ürünlerinin sergilendiği standı ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, özel olarak hazırlanan şeref formasını imzaladı. Evkur Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, Başkan Polat’a forma ve kaşkol hediye etti. Başkan Polat ayrıca Belediyeler, Dernekler, Kurum ve Kuruluşların açtıkları stantları da tek tek ziyaret etti. Ankara’daki Malatya Tanıtım Günlerinin Malatya’nın tüm yönleriyle tanıtılması açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Polat, böylesine geniş çaplı bir organizasyonu başarıyla gerçekleştiren Malatya Valiliği ile Malatya Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini sundu.

Büyük bir ilgi altında gerçekleşen açılış töreninden sonra Ankara ve çevre illerden gelen ziyaretçileri Yeşilyurt Belediyesi standında ağırlamaktan büyük bir onur duyduklarını ifade eden Polat, “ Tarihi ve kültürel özelliklerini kendi içerisinde sağlam bir şekilde muhafaza eden Yeşilyurt ilçemizi tüm yönleriyle tanıtmak, belediye hizmetlerimizi daha geniş kesimlere duyurmak adına böylesine önemli fuarlarda ve etkinliklerde sürekli yer almaya gayret ediyoruz. Ankara’daki Malatya Tanıtım Günlerinde açtığımız standımıza vatandaşlarımızın yoğun ilgi göstermesi bizleri onurlandırdı. Dört gün açık kalacak organizasyon için özel olarak hazırladığımız standımızı ziyaret eden ziyaretçilerimize güzel ilçemizi anlattık, projelerimiz hakkında bilgiler paylaştık, ilçemize özgü tandır ekmeğimiz başta olmak üzere yemeklerimizi ve tatlılarımızı ikram ettik” ifadelerini kullandı.

Polat, "İlçemizin gelişmesi ve büyümesi adına tamamlanan, devam eden ve planlanan projelerimiz ile bugüne kadar yaptığımız bütün hizmetlerimizin yer aldığı broşürlerimizi, basın bültenlerimizi ve dergilerimizi dağıtımı yapıyoruz. Yazılı ve görsel medya kuruluşlarımızın değerli temsilcilerini standımızda ağırladık, ilçemiz ve belediye hizmetleri hakkında detaylı bilgiler sunduk. Böylesine geniş çaplı bir organizasyonda hem Yeşilyurt’u hem de Yeşilyurt Belediyesinin hizmetlerini anlatmak adına yakaladığımız fırsatı çok iyi değerlendirdiğimize inanıyorum. Sunumlarımızla, ikramlarımızla, Halk Oyunu Ekibimizin gösterileriyle gurbetteki hemşehrilerimizle bir arada olmanın sevincini yaşadık. Vatandaşlarımızdan çok güzel tepkiler aldık, çok renkli ve her anı dolu dolu geçen bir etkinlikten her yönüyle faydalanıyoruz. Bundan sonrada fuar ve tanıtım günleri gibi organizasyonlarda sürekli yer alıp Malatya ve Yeşilyurt’un tanıtılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. 15 Ekim’e kadar açık kalacak olan organizasyonda ziyaretçilerimizi en güzel şekilde misafir etmeye devam edeceğiz“ diye konuştu.

Kaynak: İHA