Kütahya'da Kur'an Kursu Açılışı

Kütahya'da, İl Müftülüğüne bağlı olarak 4-6 yaş gurubuna hizmet verecek olan Kur'an kursunun açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Yunus Emre Mahallesi'ndeki Mescidi Aksa Camisi'nin alt katında hizmet verecek olan kursun açılışında yaptığı konuşmada, camilerin fonksiyonuna uygun bir faaliyeti hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Camilerin hayatın merkezinde olması gerektiğine inanlar olarak camilerin hayatın her alanında olması gerektiğini dile getiren Nayir, şöyle konuştu:

"İnşallah bu gibi müesseseler açıldıkça bu konuları istismar edeceklere de alan daralmış olacak. En yetkililer, en ilgililer ve doğru yolda bu işi yapmak isteyen, niyeti temiz olan kişiler tarafından bu amaç kullanılacak. Dileğimiz, temennimiz buraların en iyi, en çok kullanılan yerler olması. İyi insan, iyi bir Müslüman ve iyi bir vatandaş olarak küçük yaştan itibaren çocuklarımız burada eğitimlerini alacaklar."

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar da 4-6 yaş grubu çocuklarına hizmet verecek bir kursu daha açmanın sevincini ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, "İlimiz merkezinde açılışını yaptığımız 14. kursumuz. Göreve başladığımızda ilimiz merkezinde sadece 7 tane kursumuz vardı. Başta sayın valimiz, belediyemiz ve hayırseverlerin katkılarıyla bu sayı hamdolsun şu an iki katına çıktı." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Nayir, kursun hazırlanmasına destek veren hayırsever Ahmet Mevlüt Güzel’e teşekkür plaketi takdim etti.

Program, duanın ardından açılış kurdelesinin kesilmesi, kursun gezilmesi ve ikramların ardından sona erdi.

Kaynak: AA