Konuklar İmam Hatip Ortaokuluna Z Kütüphane Kuruldu

Bozok Üniversitesince, Çayıralan ilçesinde bulunan Konuklar İmam Hatip Ortaokulu’na Zenginleştirilmiş Kütüphane kuruldu.

Kütüphanenin açılışında konuşan Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hikmet Şelli Aybar, üniversitenin organizasyonuyla 25. zenginleştirilmiş kütüphane açıldığını söyledi.

"Ben bu zamana kadar okumaktan hiçbir zarar görmedim" diyen Aybar, "Su şirin kasabamızdaki okulumuza hayırlı olsun. Eğitim evde anne ve babadan başlıyor. Okumayı, kitap sevgisini eğer aşılayabilirsek, bizim çocuklarımız da her şeyi okuyarak öğrenirlerse eğitim öğretim meselesini bence başarmış oluruz. Okullarımızda zaten her şeyi öğrenmemiz mümkün değil. Onun için okumak ve kütüphane en önemli şeylerdir." ifadelerini kullandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Satılılmış Batur ise Çayıralan’da 5. zenginleştirilmiş kütüphanenin açılışının yapıldığını vurgulayarak, yıl sonuna kadar Z kütüphanesi bulunmayan hiçbir okulun kalmayacağını bildirdi.

Konuşmalar sonunda kütüphanenin açılışı yapıldı.

Açılışa, Konuklar Belediye Başkanı Muammer Çetin, Bozok Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aslı Kahraman Çinar, Bozok Üniversitesi SKS Daire Başkanı İzzet Ünlü, Bozok Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Elvan Temoçin, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Yıldırım, Bozok Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA