'Kanal Ankara'Nın İhalesi Yapıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in İmrahor Viyadüğü ile Eymir Gölü Havzası arasındaki yaklaşık 9,5 kilometrelik hat ve 290 hektar alanı şehrin nefes alan merkezlerinden biri haline getirmek amacıyla geliştirdiği "Kanal Ankara Projesi"nin altyapı ihalesi yapıldı. 4 firmanın katıldığı ihalede en düşük teklifi İncekaya İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti ve ENAM İnş. Taah. Gıda San. Tic. AŞ iş ortaklığı verdi.

Fen İşleri Daire Başkanlığı İhale Komisyonu Başkanlığınca bugün Büyükşehir Belediyesinde yapılan “Vadi Ankara-Su Kanalı Ana Dere Regülasyon Yapısı, Yan Dere Bağlantı Yapıları ve Yağmursuyu Kuşaklama Hattı Yapım İşi” başlıklı ihale için 16 firma dosya aldı ve 3’ü konsorsiyum şeklinde olmak üzere 4 firma teklif verdi. Yaklaşık 125 milyon TL maliyetle çıkılan açık ihalede en düşük teklifi, 89 milyon lirayla İncekaya İnşaat ve Enam İnşaat Ortaklığı’nın verdiği öğrenildi. İhalenin kesin sonucunun gerekli incelemeler yapıldıktan sonra açıklanacağı bildirildi.

İhaleye katılan firmalar şunlar:

"- İncekaya İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti ve ENAM İnş. Taah. Gıda San. Tic. AŞ iş ortaklığı,

- İşkaya İnş. San. ve Tic. AŞ,

- TEB Enerji AŞ ve Caba İnş. Enerji Turizm San. ve Tic. AŞ iş ortaklığı,

- Nazmi Kürüm İnş. Turizm. San. ve Tic. AŞ ve Genç İnş. San. ve Tic. Ltd Şti. iş ortaklığı"

Başkan Gökçek’in prestij proje olarak tanıtımını yaptığı Kanal Ankara Projesi, Çankaya’nın doğusunda İmrahor Viyadüğü ile Eymir Gölü Havzası arasındaki yaklaşık 9,5 kilometrelik hat ve 290 hektar alanı kapsıyor. Güçlü bir yeşil bölge oluşturmak ve şehrin nefes alan merkezlerinden biri haline getirmek amacıyla hazırlanan proje kapsamında yapay nehir, göletler, su kanalı, rekreasyon alanları, atölyeler, ponny park yapılacak. Ayrıca konser, festival, tiyatro gibi etkinlik alanları ile sergi alanı, atölyeler, müzeler yer alacak. Spor, ticaret alanları, seyir terası, su gösterileri havuzu, buz pisti, macera alanları gibi bölümler ile restoranlar, ibadethaneler, satış birimleri gibi tesisler de bulunacak.
Kaynak: İHA